opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Investering in LED op korte termijn terugverdiend

Investering in LED op korte termijn terugverdiend

Veel mensen kiezen hedendaags nog altijd voor een andere verlichting dan LED-lampen. Deze keuze wordt vooral gemaakt vanuit financiële overwegingen. Men houdt teveel rekening met de hogere aankooprijs van een LED-lamp zonder daarbij verder te kijken naar de besparingen die plaatsvinden op vlak van energie. Daar komt bij dat een LED-lamp over een aanzienlijk langere levensduur beschikt in vergelijking met andere lampen waardoor de terugverdientijd van LED-verlichting zeer kort te noemen is.

 

Veelbelovende technologie

We kunnen perfect concluderen dat LED-verlichting een veelbelovende technologie is die een zeer belangrijke rol zal gaan spelen in het duurzamer maken van bedrijven, maar ook van steden en gemeenten. Bedrijven spelen hierin sowieso een voortrekkersrol. Maar liefst 40 procent heeft er tegenwoordig reeds voor gekozen om bij het vervangen van bestaande verlichting te kiezen voor LED-lampen. Daarnaast worden er vanuit de overheid tal van energiebesparende maatregelen genomen en neemt ze een stimulerende rol in. De overheid kan bijvoorbeeld door het toepassen van de nieuwe milieuwet bedrijven en instellingen verplichten om duurzame investeringen te doen die over een terugverdientijd van maximaal 5 jaar beschikken.

 

Duurzaamheid troef

De aankoopprijs van een LED-lamp ligt op moment van schrijven rond de 10 euro. Dat is veel duurder in vergelijking met de 50 cent die in rekening wordt gebracht voor de gloeilamp. Toch is het financieel veel interessanter om de bestaande gloeilampen te vervangen door LED-verlichting. Waarom dat zo is? Zeer eenvoudig. Wanneer we kijken naar de klassieke gloeilamp stellen we vast dat deze slechts zo'n 1000 branduren mee gaat. Bij LED-lampen zijn dat er minimaal 15.000 en vaak zelfs nog heel wat langer. Gieten we dit in concrete financiële cijfers, dan zien we dat de aankoop van 15 gloeilampen in plaats van 1 LED-lamp het prijsverschil reeds indekt. Dit is reeds mooi meegenomen, maar de werkelijke besparing vindt toch vooral plaats op vlak van energieverbruik. LED-lampen hebben namelijk een 75 procent lager verbruik in vergelijking met gloeilampen. Tijdens de levenscyclus van een gloeilamp dient er dan ook rekening te worden gehouden met een gemiddelde kostprijs van 9 euro of meer. Bij een LED-lamp ligt deze kost rond de 2 euro.

 

Meer LED-lampen dan spaarlampen verkocht

Tegenwoordig kan reeds worden vastgesteld dat de spaarlamp aanzienlijk aan terrein verliest. Steeds meer mensen ontdekken de unieke voordelen van LED-verlichting en kiezen er voor om in plaats van spaarlampen LEDs te gaan gebruiken. Toch geldt dat nog niet voor iedereen. Veel mensen stellen zich immers nog altijd de nodige vragen bij de kwaliteit van deze verlichting alsook bij de hogere aankoopprijs.

 

Bron: https://www.ed.nl/mening/opinie-prijs-leds-is-zo-terugverdiend-1.4592445

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.