opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Nieuw Philips indoor GPS systeem met led verlichting!

Nieuw Philips indoor GPS systeem met led verlichting!

De Nederlandse verlichtingsfabrikant Philips is momenteel bezig met een hypermodern systeem waarbij klanten in winkels naar het goede schap geleid kunnen worden. Natuurlijk wordt de led verlichting van Philips gebruikt om de klanten te leiden. Het is als het ware een soort indoor GPS systeem, de led lampen leiden de klant vervolgens naar het juiste schap. De smartphone vangt de signalen van de led lampen op zodat je direct kunt zien op je smartphone waar je je bevind en waar het juiste schap is.

 

Hoe werkt het systeem?

Zoals hierboven al is uitgelegd maakt het systeem gebruik van signalen van led lampen en de slimheid van je smartphone. De zogenaamde Visual Light Communication zorgt er voor dat deze twee apparaten met elkaar kunnen communiceren. Alle led lampen krijgen van Philips een unieke code mee waardoor de APP precies weet waar jij je bevindt. Deze codes en stralen die door de winkel gaan worden niet gezien door mensen en zijn ook niet schadelijk. De camera van je smartphone neemt de signalen van de lamp waar. 

 

Het systeem kan natuurlijk ook gebruikt worden om klanten een aanbieding op het juiste moment te doen. Het systeem weet bijvoorbeeld dat jij voor het schap met brood staat. Vervolgens kan de APP een aanbieding op brood weergeven. Eventueel zelf een speciale aanbieding voor jou op maat!

 

Wanneer kunnen we het systeem in gebruik nemen?

Philips is momenteel nog in de testfase van dit nieuwe systeem. De testen worden gedaan op een grote beurs met Duitse retailers. Naar verwachting kan het systeem eind 2015 geïntroduceerd worden in heel Europa. Of er veel vraag van winkelier naar dit systeem is, is onbekend. Google heeft al een vergelijkbaar systeem maar die is niet erg populair. De voornaamste reden hiervoor is de nauwkeurigheid van het systeem. Als het niet goed genoeg werkt gaat niemand er gebruik van maken. Gelukkig is Philips al een aantal jaar bezig met deze technologie. De verwachting is dat we dit systeem in 2015 gaan tegenkomen in de supermarkten!

 

Bron: www.tweakers.net/nieuws/94366/philips-maakt-met-led-lampen-indoor-gps-voor-supermarkten.html 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.