opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Triavium ijsbaan voorzien van dimbare led-verlichting

Triavium ijsbaan voorzien van dimbare led-verlichting

De Triavium ijsbaan die is gelegen in Nijmegen is voorzien van Astro led-armaturen die gedimd kunnen worden. De leds zijn afkomstig van Attiva Lichtprojecten en maken het mogelijk om de sfeer aan te passen aan de doelgroep van de ijsbaan, aldus Jelle van Beek van de Triavium ijsbaan.

Sfeervolle verlichting

Recreanten beschikken in de ijsbaan over de mogelijkheid om rondjes te schaatsen onder een gedimde en sfeervolle verlichting. Wanneer er trainingsrondjes worden afgewerkt kunnen deze plaatsvinden onder led-armaturen die half gedimd worden. Worden er wedstrijden geschaatst, dan zal de verlichting uiteraard voor de volle 100 procent branden.

Beperktere onderhoudskosten

De schijnwerpers die meer dan 19 jaar dienst hebben gedaan in de ijsbaan vertoonden steeds vaker defecten. "We stonden dan ook voor de keuze om opnieuw te investeren in een oude technologie of meteen te kiezen voor een nieuwe", aldus wederom Jelle van Beek. Om tegemoet te komen aan de vraag naar energiebesparing en het verlagen van de onderhoudskosten werd er uiteindelijk gekozen voor led-verlichting.

75 led-armaturen

Hoewel er op moment van schrijven nog geen exacte cijfers bekend zijn realiseert Triavium met deze aanpassing waarschijnlijk een energiebesparing van 70 procent of meer. De 154 ontladingslampen die in de ijsbaan terug te vinden waren werden vervangen door 75 led-armaturen. De armaturen beschikken elk over 192 watt. Niet alleen het energieverbruik zal hierdoor lager komen te liggen, maar ook de onderhoudskosten zullen op deze manier beperkt kunnen worden.

 

Bron: https://www.cobouw.nl/nieuws/e-installatie/2014/11/17/75-dimbare-led-armaturen-voor-triavium-ijsbaan 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.