opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Een energiebesparing van 75%

Een energiebesparing van 75%

Heel veel energie besparen, dat deed het Elektro technisch bureau (ETB) Hogenes. De 17.000 vierkante meter tuin- en kamerplanten bedrijfsruimte had tl-armaturen van zestien jaar oud en dat kon wel wat vernieuwing gebruiken. De grote wens was dan ook een energieneutraal pand en dat is zeker gelukt.

 

Testen en ontwikkelen

ETB heeft samen met Philips het project uitgevoerd en dat bestond uit veel testen en verder ontwikkelen. Philips bood de beste lumen-watt verhouding, ofwel de prijs en oplossing kwamen als beste uit de bus. Het was een echte case, met proefopstellingen en verschillende scenario’s. Zo waren er drie lichtlijnen opgezet: 1 met de bestaande armatuur en 1 met nieuwe lichtbronnen, maar ook 1 met retro fit met LED bronnen. Een laatste lijn bestond uit nieuwe LED-armaturen in combinatie met het bestaande VEKO profiel.

 

Armaturen aanpassen voor LED

Het laatste lichtlijn bleek succesvol en dat resulteerde erin dat Philips alles heeft aangepast: 1100 armaturen waar de bestaande VEKO profielen op konden draaien. Maar daar bleef het niet bij: ETB heeft nog eens 500 armaturen vervangen in de kantoren. Deze LED armaturen waren voorzien van detectie op aanwezigheid en daglichtregeling.

 

Energiebesparing van 75% als resultaat

Alle testen, aanpassingen en vernieuwingen resulteerden in een ongelofelijk verschil. Het bespaart wel 75% energie, het verbruik ging van 600.000 kWh naar 165.000 kWH. Dit komt neer op het energieverbruik van 125 huishoudens!

 

Bron: https://uwduurzameinstallateur.nl/stroom-van-bijna-125-huishoudens-bespaart/

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.