opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Zorgt EPK voor boost in LED sector?

Zorgt EPK voor boost in LED sector?

Volgens de wet Milieubeheer zijn bedrijven en instellingen die in Nederland zijn terug te vinden verplicht om energiebesparende maatregelen uit te voeren die over een terugverdientijd van vijf jaar of minder beschikken. De impact van de wetgeving bleef echter lange tijd zeer beperkt. Met name gemeenten en milieudiensten staan blijkbaar niet te springen om de wet te handhaven. Hier moest volgens de Nederlandse regering dringend verandering in komen waardoor er enkele nieuwe afspraken zijn vastgelegd in het SER Energieakkoord. In het akkoord wordt bijvoorbeeld bepaald dat gemeenten hulp zullen krijgen om te kunnen voldoen aan de wettelijke taak waarover ze beschikt om toezicht te houden op de verplichte maatregelen.

 

Proefproject Energie Prestatie Keuring

Reeds vanaf 2014 worden er dan ook verspreid over het land diverse proeven gehouden door middel van de zogenaamde Energie Prestatie Keuring. Het gaat in principe slechts over een proefproject dat zal worden geëvalueerd na een periode van twee jaar. Voor de LED sector brengt deze EPK grote mogelijkheden met zich mee. In vergelijking met andere energiebesparende maatregelen die kunnen worden uitgevoerd ligt de terugverdientijd bij een investering in LED verlichting namelijk vele malen lager dan bijvoorbeeld bij een investering in isolatie het geval is. Daarnaast is de terugverdientijd ook zeer eenvoudig te berekenen waardoor een grote transparantie geldt voor zowel bedrijven als de toezichthouders. Inmiddels raakte dan ook op basis van bovenstaande bekend dat deze kwestie uitvoerig zal worden besproken op het Nationaal LED Congres.

 

Bron: https://www.ledexpo.nl/nieuws-2/epk-boost-voor-led-sector/ 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.