opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Superdunne led lampjes uitgevonden door wetenschappers

Superdunne led lampjes uitgevonden door wetenschappers

Wetenschapper van Amerika hebben onlangs de meeste dunne led lampjes uitgevonden. De dikte van deze lampjes is slechts 3 atomen. De wetenschappers van de universiteit uit Washington zijn jaren bezig geweest met de ontwikkeling van deze dunne led lampjes. Er is steeds meer vraag naar dunnere leds zodat deze verwerkt kunnen worden in elektronica zoals smartphones en televisies. Voor de gewone led markt biedt het echter ook uitkomsten. Het is extra handig omdat deze dunne leds ook kleuren kunnen produceren. Voor de wetenschappers is het bereiken van dit moment al een gigantische stap maar de ontwikkeling gaat gewoon door.

 

Flinterdun die led lampjes.

De leds die de wetenschapper gemaakt hebben zijn maar liefst tienduizend keer dunner dan een haar, voor het menselijk oog niet waar te nemen. De lichtproductie kan door meetapparatuur echter wel opgemeten worden. Deze leds zijn zo flinterdun dat het niet eens als een echt (3D) product kan worden gezien. Ondanks de kleine afmetingen is het mechanisme van de leds wel sterk genoeg. De leds kunnen daarom over een paar jaar waarschijnlijk verwerkt gaan worden in elektronische toepassingen volgens één van de onderzoekers.

 

De ontwikkeling gaat door.

De dunste leds lamp die er tot nu toe was gemaakt is tien tot twintig keer dikker dan deze nieuwe technologie. Door het kleine formaat van de leds lampen ligt de deur open om led toe te passen voor nieuwe mogelijkheden. Omdat ook deze led een halfgeleider is kan je er volgens de onderzoekers alles mee wat je ook met een normale led kan. Het onderzoek is deze week gepubliceerd in de krant Nature Nanotechnology.

 

Bron: https://www.automatiseringgids.nl/nieuws/2014/11/wetenschappers-maken-ultradunne-led-lampjes

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.