opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Chinees bedrijf sluipt top 10 LED fabrikanten binnen

Chinees bedrijf sluipt top 10 LED fabrikanten binnen

De investeringen die China de voorbije jaren heeft uitgevoerd met als doel om de productiecapaciteit van LED te vergroten werpen inmiddels hun eerste vruchten af. In de top 10 van grootste producenten ter wereld van zogenaamde packaged LED's zien we namelijk voor het eerst een Chinees bedrijf opduiken.

 

Snelste groei van LED-productie in China

Jamie Fox, hoofdanalist van marktonderzoeksbureau IHS had er het volgende over te zeggen; "Het eerste Chinese bedrijf dat de top 10 van leveranciers op vlak van packaged LED's binnensluipt is MLS. Dit is niet zo vreemd. Reeds sinds het jaar 2011 stellen we vast dat de productiecapaciteit van LED's in China de snelste groei vertegenwoordigt van overal in de wereld. Het was dan ook wachten tot één van de Chinese bedrijven zich in de top 10 zou nestelen."

 

Steeds belangrijkere rol voor Chinese producenten

Dat MLS in de top 10 van grootste LED producenten ter wereld is opgenomen is meteen het sein voor de grote producenten op de wereldmarkt om rekening te gaan houden met de aanwezigheid van de Chinese bedrijven. Zij zullen immers op korte termijn een steeds belangrijkere rol gaan spelen op de wereldmarkt. Tot vandaag de dag richt MLS zich net als de andere, kleinere producenten in China vooral op de eigen thuismarkt. Dat zorgt er voor dat het internationale aandeel tot vandaag de dag nog relatief bescheiden is.

 

Ontoegankelijke markt

Het feit dat bedrijven zoals MLS gebruikmaken van extreem lage prijzen zorgt er wel voor dat de Chinese markt ontoegankelijk is voor externe firma's. Zij kunnen immers geen concurrentie bieden voor de lage prijs van de Chinese producenten en dat zorgt er voor dat er binnen China maar weinig concurrentie op de markt is terug te vinden. De voorspellingen van IHS stellen echter dat deze situatie op korte termijn zomaar eens zou kunnen veranderen.

 

Nieuwe concurrentie op de internationale markt

De omzetten kennen, net als de daarmee gepaard gaande winsten een stijgende lijn. Deze zorgen er voor dat het slechts een kwestie van tijd is vooraleer Chinese producenten zich op de internationale markt zullen begeven. Dit zou de concurrentie op de internationale LED markt dan ook zomaar eens aanzienlijk kunnen bevorderen.

 

Bron: https://www.ledexpo.nl/nieuws-2/eerste-chinese-leverancier-in-top-10-van-packaged-led-fabrikanten/   

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.