opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Ga bewust om met licht!

Ga bewust om met licht!

Veel ondernemers stappen maar al te graag over op zuinige led verlichting. Maar wat zijn nou eigenlijk precies de voor- en nadelen van led verlichting voor zakelijke afnemers? Is led verlichting de beste oplossing om snel op uw kosten te besparen of is het minder mooi dan het lijkt? De koel en vries sector zette samen met de RVO en externe led specialisten een onderzoek op waarin er een antwoord wordt gezocht op deze vraag.

 

Maak een lichtplan

In de koel en vries branche wordt er momenteel veel overgestapt op zuinige led verlichting. Ondernemers doen er echter goed aan om eerst een lichtplan op te laten stellen met een exacte afweging van de investering en het mogelijke rendement. Pas daarna kan men goed beslissen of de investering in led verlichting een goede keus is.

 

Wees kritisch op led verlichting

In de Brochure: 'Led, bewust omgaan met licht' wordt er ingegaan op de zaken waar u op moet letten als u led verlichting gaat kopen. Eerst is er een sectie waar er wordt aangegeven of led verlichting rendabel voor uw bedrijf is. Als de verlichting niet lang aanstaat is het wellicht minder interessant. De brochure is te downloaden op de website van Nekrovi.

 

Verschillende omstandigheden, verschillende resultaten

Uit dit onderzoek en eerdere onderzoeken is gebleken dat de koude omstandigheden goed zijn voor de effectiviteit van led verlichting. De ROI is hier dan ook een stuk hoger. De borchure is echter ook voor odnernemers in andere branches een goede handleiding om over te stappen op led verlichting. Het biedt een duidelijk stappenplan om geen fouten te maken tijdens de overstap. Het gaat vaak toch om een behoorlijke investering.

 

Bron: https://www.rvo.nl/actueel/nieuws/led-bewust-omgaan-met-licht

 

De RVO is de rijksdienst voort ondernemend Nederland. Voor diverse branches worden er elk jaar onderzoeken uitgevoerd om ondernemers te helpen.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.