opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Bespaar op uw stroomverbruik

Bespaar op uw stroomverbruik

Soms valt het mee en soms valt het tegen: De stroomrekening. Helaas wordt alles tegenwoordig duurder, zo ook de stroom. Dus dan kan het steeds vaker wat tegenvallen. Toch zijn er een aantal dingen die ervoor kunnen zorgen dat het stroomverbruik omlaag gaat. Dat is dan weer mooi meegenomen, nietwaar? Allereerst is het goed om te weten wat u verbruikt, want meten is weten! Bespaart u ook mee?

 

Energielabel

Tegenwoordig wordt apparatuur gelabeld op energieverbruik. Hierdoor kunt u goed zien hoe zuinig het apparaat is. De verschillen zijn behoorlijk groot, helemaal als we bijvoorbeeld koelkasten en wasmachines vergelijken met die van tien jaar geleden. Nieuwkoop is wat dat betreft duurkoop. Hele oude apparaten verbruiken soms zo veel, dat een nieuwe aanschaffen al gauw de kosten terugverdiend.

 

Eco-stand

Misschien heeft u het al vaker gezien: De eco-stand. Op veel apparatuur is zo’n stand te vinden. Op een wasmachine, vaatwasser, computer/ laptop of televisie. De eco-stand stelt het apparaat dan zo in, dat er behoorlijk minder energie verbruikt wordt. Zeker de moeite waard dus! Maar voordeliger is natuurlijk om geen gebruik te maken van het elektrische apparaat. De was buiten ophangen is nog altijd voordeliger dan het in de droger te doen. Zo ook met de vaatwasser: Heeft u maar een paar kopjes? Even snel met de hand afwassen is sneller en veel goedkoper!

 

Apparatuur iets anders instellen

Veel stroomverbruik is afhankelijk van de apparatuur. Logisch ook, want dat vormt een groot deel van een huishouden. Een aanpassing in deze apparatuur kan dus al voor verschil zorgen! Zet de koelkast bijvoorbeeld niet te koud, een temperatuur van drie of vier graden is volgens het voedingscentrum koud genoeg! Als u de wasmachine gebruikt, kunt u ervoor kiezen om op een lagere temperatuur te wassen. Want wast u op 30 graden (en eco-stand), dan verbruikt het jaarlijks aanzienlijk minder stroom. En schoon wordt uw was nog steeds! En heeft u ook een tv die op stand-by blijft staan? Er bestaan stand-by killers om een televisie volledig uit te schakelen.

 

Besparen met verlichting

Jaarlijks is er veel geld te besparen met verlichting. Vooral in de winter gebruiken we verlichting al gauw een hoog aantal uren per dag. Vervang de lampen door LED verlichting en verdien de besparing heel snel terug! Tevens gaan deze lampen veel langer mee dan een gloei- of spaarlamp!

 

Bron: https://www.verbruiken.nl/blog/9-tips-om-minder-stroom-te-verbruiken-20150511

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.