opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Philips stelt AURA voor tijdens GLOW NEXT

Philips stelt AURA voor tijdens GLOW NEXT

Tijdens het zogenaamde GLOW NEXT evenement heeft Philips haar nieuwe, interactieve lichtvorm getoond. De nieuwe lichtvorm kreeg de naam AURA en beschikt over de mogelijkheid om te reageren op invloeden uit de omgeving. Denk hierbij niet alleen aan geluid, maar ook aan beweging. De installatie van de verlichting gebeurt met behulp van een webcam die is verbonden met een bolle armatuur in de vorm van een zon. Ze vangt kleuren, bewegingen en geluiden op die vervolgens op dynamische wijze worden gereflecteerd. De unieke toepassingen van LED-verlichting zorgen er in combinatie met digitaal geluid voor dat AURA kan reageren op verschillende situaties en gelegenheden waardoor de sfeer kan worden beïnvloed.

 

Vloeibaar effect

Wanneer er vorm wordt gegeven aan verschuivingen lijkt AURA op het eerste zicht vloeibaar te worden. Daarnaast verandert ze ook haast continue van klankkleur. Eveneens uniek aan AURA is dat ze mogelijkheid heeft om te reageren op de aanwezigheid van mensen. Door de innovatieve manier van werken is AURA in staat om de mogelijkheden van licht en geluid te verkennen en vervolgens te bepalen welke behoefte de mens op dat ogenblik precies heeft. Het experimentele ontwerp van AURA werd ontwikkeld in het kader van licht en geluid zoals we deze in het dagelijkse leven gebruiken. Het experiment beschikt daarnaast over de mogelijkheid om te onderzoeken hoe stedelijke verfraaiing plaats kan vinden.

 

Ontwerpers

Paul Thursfield, Creative Director bij Philips Group Innovation en Simon Rycroft, stagiaire van het Goldsmith College zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de AURA lichtvorm. Alle medewerkers aan het project hebben te kennen gegeven er van overtuigd te zijn dat de toekomst van slimme ruimtes niet alleen ligt in de technologie, maar ook in het begrijpen van de noden van de mensen die zich in die ruimte bevinden. Het uiteindelijke doel van deze groep wetenschappers is om een leefomgeving te creëren welke in staat is om onszelf te weerspiegelen. Hierdoor kunnen ruimtes ontstaan die niet alleen zorgen voor inspiratie, maar die bovendien ook voor ons zorgen en ons kracht geven.

 

Bron: https://www.verlichting.nl/nieuws/philips-presenteert-aura-tijdens-glow-next.html?contentID=14106

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.