opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Amstelveen kiest voor LED-verlichting

Amstelveen kiest voor LED-verlichting

Het Nederlandse Amstelveen heeft aangegeven dat het voor het vervangen van de huidige verlichting langs de straat zal kiezen voor LED's. Dit type verlichting draagt volgens de gemeente bij aan de zichtbaarheid en zorgt daardoor voor een structurele verbetering van de sociale veiligheid. Van LED-verlichting is bekend dat ze een bepaald effect kan hebben op de plaatselijke flora en fauna, maar ook daar wordt rekening mee gehouden. Het is bijgevolg mogelijk dat er in bepaalde gebieden gebruik zal worden gemaakt van aangepaste kleurenspectrums. Dit staat te lezen in het verlichtingsplan Amstelveen 2015-2019.

 

Regionale afgestemde uitgangspunten

In het nieuwe verlichtingsplan zijn verschillende uitgangspunten terug te vinden die op regionaal vlak zijn afgestemd. De belangrijkste vraag die er werd gesteld is; "Wat gebeurt er met de huidige verlichting in Amstelveen en op welk punt wordt er overgeschakeld op LED-verlichting?". Het probleem is namelijk dat de verlichting die er nu hangt nog relatief jong en eigenlijk ook best efficiënt is. Daarom werd er voor gekozen om alleen maar de bestaande verlichting door LED's te vervangen wanneer deze stuk is. Een volledige overschakeling naar LED-verlichting zou alleen mogelijk zijn mits kapitaalvernietiging en dat wil de gemeente uiteraard voorkomen.

 

Bron: https://ledmagazine.nl/nieuws/amstelveen-maakt-led-verlichting-tot-de-standaard.html

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.