opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Amstelveen kiest voor led-verlichting als nieuwe standaard

Amstelveen kiest voor led-verlichting als nieuwe standaard

Amstelveen heeft bekend gemaakt dat het voor het vervangen van de huidige openbare verlichting zal kiezen voor led-verlichting. Het betreft een bewuste keuze. De gemeente stelt in haar bekendmaking immers dat het gebruik van led-verlichting niet alleen de zichtbaarheid vergroot, daarnaast draagt het ook nog eens bij aan de sociale veiligheid. Eerder raakte wel reeds bekend dat led-verlichting een specifiek effect kan hebben op de fauna en flora in bepaalde gebieden. Waarschijnlijk zal men er daar dan ook voor kiezen om gebruik te maken van andere kleurspectrums. Deze plannen staan eveneens te lezen in het verlichtingsplan Amstelveen 2015-2019.

 

Vervanging met led-verlichting aan einde levensduur

In het verlichtingsplan zijn regionaal afgestemde uitgangspunten terug te vinden die betrekking hebben tot de openbare verlichting. De hamvraag die werd gesteld was hoe er op dit ogenblik werd omgegaan met de bestaande verlichting in Amstelveen en hoe de overschakeling op led-verlichting precies zou kunnen verlopen. Een directe en volledige omschakeling op deze vorm van verlichting werd omwille van het risico op kapitaalvernietiging uitgesloten. Bijgevolg leek het voor de hand liggend om de bestaande verlichting aan het einde van hun levensduur pas te vervangen door led-verlichting. Daar komt bij dat de huidige verlichting ook nog eens vrij jong is waardoor de integratie van led-verlichting slechts verspreid over verschillende jaren zal worden uitgevoerd.

 

Bron: https://ledmagazine.nl/nieuws/amstelveen-maakt-led-verlichting-tot-de-standaard.html 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.