opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Aalsmeer kiest voor LED bij vervanging van verlichting

Aalsmeer kiest voor LED bij vervanging van verlichting

De gemeente Aalsmeer heeft middels haar verlichtingsplan Aalsmeer 2015-2019 bekend gemaakt dat het kiest voor de geleidelijke invoering van LED-verlichting in het straatbeeld. Dit is niet alles, want Aalsmeer, Amstelveen, Uithoorn, Ouder-Amstel en Diemen gaan een samenwerking aan waardoor het beheer op efficiëntere wijze kan plaatsvinden. Dat is zeer interessant, want op deze manier wordt niet alleen het milieu ontzien, daarnaast brengt het ook aanzienlijke financiële voordelen met zich mee. Daarnaast wordt er eveneens gekeken naar de mogelijkheid om Energie Neutraal te zijn tegen 2040. Het gebruik van LED-verlichting in het straatbeeld is wat dat betreft een niet onbelangrijke eerste stap.

 

Jonge en efficiënte openbare verlichting

Er werd vastgesteld dat de openbare verlichting die momenteel in Aalsmeer hangt nog altijd relatief jong is. Daarnaast werkt ze ook vrij efficiënt waardoor het volledig vervangen van de bestaande verlichting een niet onaanzienlijke kapitaalsvernietiging als gevolg zou hebben. Omwille van deze reden wordt er voor gekozen om alle bestaande verlichting aan het einde van diens levensduur te vervangen door LED-verlichting.

 

LED-verlichting langs Aalsmeerderweg

De keuze voor LED-verlichting is niet nieuw voor de gemeente Aalsmeer, in tegendeel. Eerder koos ze er namelijk reeds voor om dit type verlichting toe te passen langs de Ringvaartzijde. De volgende straat waar de mogelijkheden voor LED-verlichting worden bekeken is de Aalsmeerderweg. Van zodra er grootschalig onderhoud plaats zal vinden wordt hiermee gestart. Ook de Oosteinderweg zou reeds in aanmerking komen.

 

Bron: https://ledmagazine.nl/nieuws/gemeente-aalsmeer-kiest-voor-geleidelijke-invoering-led-verlichting.html

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.