opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Zo legt u buitenverlichting aan

Zo legt u buitenverlichting aan

Binnen in uw huis heeft u waarschijnlijk lampen genoeg, maar het is ook handig om aan de buitenzijde van uw huis goede verlichting aan te brengen. Met buitenverlichting wordt het bijvoorbeeld een stuk makkelijker om de opening van het sleutelgat te vinden of om uw fiets door de schuttingdeur te krijgen. Maar hoe legt u zelf buitenverlichting aan?


Maak een keuze

Er zijn tal van lampen beschikbaar om uw tuin mee te verlichten. Daarom is het van belang dat u van tevoren goed weet welke lampen u in uw achtertuin wilt plaatsen. Wilt u verlichting aan de muur of kiest u er toch voor om een aantal kleine lampen door uw tuin te verspreiden? Indien u geen ervaring heeft met het aanleggen van elektriciteit is het aan te raden om een elektricien in Lelystad in te schakelen die het vuile werk voor u opkapt.


Stroom in de tuin

Wilt u toch zelf aan de slag? Dan is het van belang dat u werkt vanuit een centrale lasdoos. Leg daarom eerst een dergelijke verbindingsdoos aan indien deze nog niet aanwezig is. Van hieruit kunt u verder werken. Leid de buitenkabel vanuit de meterkast via de kruipruimte naar de muur waar hij naar buiten moet. Boor van binnenuit een gat schuin naar beneden en voer de kabel naar buiten. Boor niet omhoog, want dan bestaat de kans dat regenwater naar binnen loopt. Leg de kabel vervolgens door naar de lasdoos en ga van hieruit verder.


Wees voorzichtig

Indien u buiten met stroom gaat werken, zorg er dan altijd voor dat alles waterdicht en netjes wordt afgewerkt. Het zou immers zonde zijn als u zonder stroom komt te zitten doordat er water bij de buitenkabels komt. Vertrouwt u het toch niet helemaal? Schakel dan een elektriciën in. Door zijn ervaring weet hij ongetwijfeld de buitenverlichting goed aan te leggen en bent u ook nog eens verzekerd van een waterdichte stroomtoevoer naar buiten.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.