opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Welke ledlampen zijn geschikt voor zwembaden?

Welke ledlampen zijn geschikt voor zwembaden?

Ledlampen zijn er in vele soorten en maten, voor allerlei doeleinden. Ook voor de verlichting van zwembaden. Voor het gebruik in zwembaden, moeten de ledlampen wel aan bepaalde eisen voldoen. Welke ledlampen geschikt zijn voor zwembaden, vertellen we je in dit artikel.


Water zorgt ervoor dat de felheid van ledlampen flink terugloopt. Hierdoor is niet elke ledlamp geschikt voor gebruik in het zwembad. De afstand die ledlampen kunnen afleggen in het water is dus van groot belang. Zo is een lamp met kleine, gewone leds ongeschikt voor zwembadverlichting, ongeacht het aantal leds. Het licht van deze leds reikt in het water tot maar een meter ver. Zwembadverlichting vergt dus meer kracht. Daarom is het aan te raden om voor goede zwembadverlichting gebruik te maken van powerleds.

Powerleds

Powerleds zijn duurder dan gewone leds, maar zeer geschikt voor gebruik in zwembaden. Ze hebben voldoende kracht om in het water grote afstanden af te leggen. Lampen met dergelijke leds produceren bij wit licht zo’n 100 a 110 lumen per watt. Dit wordt echter door veel fabrikanten overdreven tot wel 260 lumen per watt. Met de technieken van nu is dit aantal bij lange na niet mogelijk. Desalniettemin zijn powerleds prima geschikt om ’s avonds optimaal gebruik te kunnen maken van je zwembad.

Meer over zwembaden en de juiste verlichting lees je hier.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.