opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Warme tijden zijn slecht voor energieleveranciers

Warme tijden zijn slecht voor energieleveranciers

2015 was het warmste jaar ooit! Disclaimer: Sinds we de metingen doen. Maar het is een probleem voor allerlei sectors. Dit zou toch gaan bewijzen dat de wereld aan het opwarmen is, en dat dit deels door ons komt is aan te nemen. Wintersporters klagen natuurlijk, want in de lagere (en meestal goedkopere) ski-gebieden ligt niet genoeg sneeuw om de liftjes open te laten gaan. Ook de energieboeren zijn niet tevreden. De verwarming staat stukken lager bij de huishoudens en dat zorgt ervoor dat er reserves aan energie staan, wat de prijs drukt. Toch lijkt het erop dat het tijd gaat keren. In Groningen en Friesland lag er al ijzel en de voorspellingen zeggen koud weer, dat gaat beginnen in Zeeland. Er gaat sneeuw verwacht worden. Wel apart is dat het één van de koudste jaren is in Scandinavië, nu al 13 graden onder het gemiddelde. Waar in Frankrijk de energieprijzen nog nooit zo hoog zijn geweest, is het in Duitsland nog nooit zo goedkoop geweest.

Klanten zijn gelukkig

Er is geen recht lijn op te trekken. Toch is dit wel een teken dat het weer en de temperatuur invloed heeft op de prijs van elektriciteit en gas. Eigenlijk is het heel logisch, want vraag en aanbod is altijd al een marketing dingetje geweest. De vraag ligt nu gewoon een stukje lager. Het wordt langzaam aan kouder, maar volgens het NLE ligt de gemiddelde temperatuur nog steeds 2 graden Celsius boven het gemiddelde. Niet fijn voor de energieleveranciers, maar hun klanten zijn er natuurlijk stukken blijer mee.

 

 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.