opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Sinds 4 januari subsidie voor duurzaamheid

Sinds 4 januari subsidie voor duurzaamheid

De start van een nieuw jaar. Dat betekend dat alle subsidie potjes weer vol zitten! Dus ook die van duurzame energie. Wilde je in 2016 iets aan duurzame energie doen, zoals een zonneboiler of Warmtepomp? Vraag de subsidie dan snel aan. Je kan ook al subsidie aanvragen voor een pelletkachel of een biomassaketel.

Wat houdt de subsidie in?

De subsidie regeling is ingesteld omdat de regering wilt, dat huishoudens meer aan de besparing van energie doen. Zeker op het gebied van gas. De gascentrales gaan tenslotte weer aan ten koste van de kolencentrales dus de regering wilt die prijs zo laag mogelijk houden. De subsidie pot bedraagt 70 miljoen euro. Op RVO kan je zien hoeveel subsidie er nog beschikbaar is. In het Energieakkoord staat vol van de besparingen. Een belangrijk onderdeel is natuurlijk het besparen op gas. Met de subsidie regeling wordt het bezuinigen van huishoudens gestimuleerd kunnen ook de lagere inkomens investeren in hun woning. Het voordeel van een investering is duurzame energie levert daadwerkelijk een waarde verhoging in van de woning.

Waar kan ik subsidiëring voor aanvragen?

Je vraagt je misschien af waar er dan subsidie voor aangevraagd kan worden. We zetten de volgende mogelijkheden op een rijtje; Warmtepomp, biomassaketel, Pelletkachel en de zonneboiler.

  • De warmtepomp trekt warmte uit verschillende media. Bijvoorbeeld de aarde, water of de lucht. Een warmtepomp is op zichzelf niet te betalen. De goedkoopste die wij konden vinden was rond de €22.000,-. Echter door de subsidieregeling komt er meer vraag naar warmtepompen en zullen de pompen goedkoper worden. Wanneer dit gebeurd is de pomp ook sneller terug te verdienen en wordt deze optie steeds aantrekkelijker.

 

  • Bent u bekent met biomassa? Dit is organisch materiaal. Met een biomassaketel kan u uw CV verwarmen ter vervanging van aardgas. Zo wordt er dus organisch afvalmateriaal verbrand en uw water verwarmt om mee te douchen of de verwarming aan te zetten. Deze optie is eigenlijk niet bedoelt om bij u thuis te installeren. Het is een grote installatie en zeer prijzig. Hierdoor is dit wel een goede mogelijkheid voor bedrijven en ondernemers. Deze mogen ook gebruik maken van de subsidiëring.

 

  • De openhaard in de woning is een ouderwets ding, maar wel super gezellig. Zo kwam de Pelletkachel. Deze wordt gevoed door samengeperste houtsnippers. Wat is dan het verschil tussen een openhaard en een Pelletkachel? Dat komt door het design. Een Pelletkachel is zo ontworpen dat de meeste warmte de kamer ingaat. Terwijl een normale openhaard het grootste gedeelte van zijn warmte de lucht in verliest. Denk aan percentages van 90%! Dus wel de gezelligheid van een openhaard, maar dan energierendabel.

 

  • De zonneboiler. Deze is wat algemeen bekender. Een zonneboiler bestaat uit twee onderdelen. De eerste is een zonnecollector. Deze moet je niet verwarren met een zonnepaneel. Waar een zonnepaneel zonlicht omzet naar elektriciteit, zet een zonnecollector zonlicht om in warmte. Het tweede deel is de warmwater boiler. Het water is tenslotte al verwarmd en hoeft dus niet meer langs de CV. Deze variant is goedkoop en kan soms ook in combinatie van zonnepanelen en zonnecollectoren geplaatst worden. De zonnecollector zit dan als het ware onder het zonnepaneel en maakt gebruik van de warmte van een zonnepaneel. Deze wordt dan ook meer gekoeld en zal dan efficiënter energie opwekken.
Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.