opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Nog steeds 65 miljoen gloeilampen in Nederland

Nog steeds 65 miljoen gloeilampen in Nederland

Sinds 2012 is de handel in gloeilampen in Nederland verboden, omdat gloeilampen onnodig veel energie verbruiken. Een ledlamp is namelijk 80 procent zuiniger dan een gloeilamp. Toch blijkt uit een onderzoek van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal dat gloeilampen in Nederlandse huishoudens nog volop worden gebruikt. 80 procent van de huishoudens heeft gemiddeld nog 11 gloeilampen in gebruik.

Gloeilamp is gemiste kans

Milieu Centraal laat weten dat het gebruik van gloeilampen zonde is voor zowel het milieu als uw eigen portemonnee. Als we alle 65 miljoen gloeilampen in Nederland zouden vervangen door ledlampen of spaarlampen, zou dit per jaar 970 miljoen kWh schelen. Dat is ongeveer evenveel als het elektriciteitsverbruik van alle huishoudens in de gemeente Rotterdam. Wanneer huishoudens de resterende 11 gloeilampen door ledlampen zouden vervangen, bespaart dit hen 30 euro per jaar aan stroom.
Gloeilampen nog steeds te koop

Ondanks het verbod op handel in gloeilampen, weten vele producenten dit verbod te omzeilen. Dit doen zij door het symbool met een hamertje op de verpakking van de gloeilamp te zetten. Dit symbool laat zien dat de lamp niet bedoeld is voor huishoudens, maar voor professionele toepassingen (zoals bouwplaatsverlichting).

Vanaf 27 februari 2016 mogen gloeilampen echter ook niet meer verhandeld worden voor professionele toepassingen en moet men in Nederland officieel afstand nemen van de gloeilamp.

Voordeel van de ledlamp

De reden waarom gloeilampen alsnog aangeschaft worden is meestal omdat men denkt dat er geen zuinig alternatief is. Bovendien zijn gloeilampen bij aanschaf goedkoper. Daarnaast denkt men dat ledverlichting alleen koel licht uitstraalt en dus geen goede sfeer kan geven. Echter zijn er tegenwoordig veel varianten ledlampen op de markt die ook warm licht uitstralen. Er zijn zelfs ledlampen te koop die qua design lijken op gloeilampen. U hebt dan het retro design van de gloeilamp, maar de zuinigheid van de ledlamp.

Wilt u zelf ook overstappen op energiezuinige ledverlichting, en daarmee kosten besparen? Op onze website vindt u een groot aanbod aan ledverlichting voor uw eigen bedrijf of voor bij u thuis!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.