opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Ledverlichting ingezet voor straten en monumenten in Leuven

Ledverlichting ingezet voor straten en monumenten in Leuven

De Vlaamse stad Leuven heeft besloten om binnenkort een aantal monumenten te verlichten met ledverlichting, waaronder de gevel van het Heilig Drievuldigheidscollege op de Oude Markt en de poort van het Drieuxcollege. Ook de openbare verlichting in straten, zoals de Brusselsestraat, worden binnenkort vervangen door ledverlichting.

Masterplan Openbare Verlichting

Deze vernieuwing van verlichting staat in het kader van het Masterplan Openbare Verlichting, in samenwerking met netbeheerder Eandis. Eandis voerde een studie uit om te onderzoeken welke ingrepen nodig zijn om het energieverbruik van de openbare verlichting in Leuven zoveel mogelijk te verminderen. Het plan moet ervoor zorgen dat Leuven structureel minder energie gaat verbruiken, zonder dat dit ten koste moet gaan van sfeer, comfort en veiligheid.

Voordat het plan volledig is uitgewerkt, wil de stad al zoveel mogelijk straatlampen energiezuinig maken. Zo worden bij de (her)aanlegging van een straat dimbare led-armaturen gebruikt. Hierdoor bespaart de stad al 20.500 euro per jaar en wordt er per jaar 28,5 ton minder CO2 uitgestoten.

Eandis zal binnenkort in de Brusselsestraat, de Donkerstraat en de Blijde Inkomststraat honderd lampen vervangen door ledverlichting. In de Brusselse- en Donkerstraat zullen de lampen 's nachts ook gedimd worden.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.