opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Lagere tarieven, weer meer belasting

Lagere tarieven, weer meer belasting

In 2015 waren er vooral berichten dat de energierekening lager zouden worden. Olie en kolen staan op zeer lage prijzen en de tarieven per eenheid werden steeds lager. Echter, nu in 2016 gaat u niet minder betalen voor uw energie. Juist omdat de tarieven omlaag gaan ziet de overheid een kans. Ze schroeven de belastingen omhoog zodat het ons geen voordeel oplevert en u betaald ook nog ODE. We kunnen er een simpele rekensom van maken. Wat betaald u aan de energieleverancier en wat aan de overheid?

De belasting berekend

De energieleveranciers vragen natuurlijk om een bepaald tarief. Op dit moment betaald u voor een kiloWatt uur 5,5 cent aan de energieleverancier. Voor een kubieke meter gas is betaal je 28 cent. Maar dit is alleen maar wat een energieleverancier vraagt, niet wat u in totaal betaald. Als we alle belastingen en heffingen er boven op tellen en de recente verhoging van de belasting, betaald u uiteindelijk voor 1 m3 bijna 66 cent. Dat betekend dat er bijna 38 cent naar de overheid gaat. Op stroom is het nog erger percentueel gezien. Daar betaal je in totaal 19 cent per kWh, dus 13,5 cent naar de overheid. Dit is iets meer dan 71% aan heffingen.

Vergeleken met Europa betalen wij veel

In vergelijking met 1996 betekend dit dat in 18 jaar, het totaal wat huishoudens betalen aan energie, zeker acht keer zo hoog is geworden. In vergelijking met andere landen betalen Nederlanders veel voor hun energie. Als we alleen naar aardgas kijken staan we op de derde plek met hoeveel belasting er betaald wordt. En dan is de laatste verhoging van belasting (ruim 32%) nog niet meegerekend.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.