opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

LED-verlichting voor huishoudelijk gebruik in Nederland

LED-verlichting voor huishoudelijk gebruik in Nederland

LED-verlichting voor huishoudelijk gebruik in Nederland

LED-verlichting voor huishoudelijk gebruik in Nederland

Benieuwd naar het gebruik van LED-verlichting in Nederland? We nemen een onderzoeksrapport met u door.

In mei 2015 is een onderzoeksrapport over het huishoudelijk gebruik van LED-verlichting uitgebracht. In dit artikel nemen we dit onderzoeksrapport met u door en ontdekt u hoeveel LED-lampen er worden gebruikt en op welke manier deze worden gebruikt.

Opzet onderzoek naar LED-verlichting

In het onderzoek is gezocht naar de mate waarin een importeur aan de gestelde regelgeving voldoet. Het onderzoek is gefocust op LED-verlichting voor huishoudelijk gebruik.

Er is gekeken welke bedrijven LED-verlichting aanbieden voor huishoudelijk gebruik. In totaal blijkt het om 450 verschillende bedrijven te gaan, ongeveer 160 van deze bedrijven blijkt actief te zijn als importeur. Uiteindelijk zijn er 35 bedrijven gekozen om een monster bij af te nemen.

Resultaten onderzoek naar LED-verlichting

Uit het onderzoek komen onder andere de volgende resultaten naar voren:

  • De hoogspanningsbeproeving werd door vijf van de lampen niet behaald. Hierdoor is de kans groter om een schok van deze lampen te krijgen.
  • De betrouwbaarheid van de fase- en nulgeleiders was bij twintig lampen onvoldoende. De kans op kortsluiting neemt hierdoor toe.
  • Bij 6 van de 35 lampen is een overschot aan zware metalen aangetroffen. LED-verlichting beschikt zelf niet over zware metalen, het gaat hier om soldeer.
  • Bij 7 van de 35 lampen werd teveel straling uitgezonden. Hierdoor is storing met radiosignalen mogelijk.
     

Ook administratieve eisen zijn onder de loep genomen. Een groot deel van de bedrijven bleek hier niet aan te voldoen.
 

Conclusies uit het onderzoek naar LED-verlichting

Technisch onderzoek laat zien dat de hoogspanningsbeproeving door veel producten niet gehaald wordt. Ook was het loodgehalte vaak te hoog door het gebruikte soldeer en bleek een deel van de lampen radiostoringen te kunnen veroorzaken. Er zijn veel afwijkingen gevonden in de administratieve verplichtingen.

Het is daardoor niet bij iedere importeur zeker of LED-verlichting aan de gestelde eisen voldoet. Ook kan daardoor niet gezegd worden of een lamp veilig is.

De Rijksoverheid zit bovenop deze tekortkomingen. De bedrijven waar tekortkomingen zijn geconstateerd zijn gevraagd om actie te ondernemen. Ook is er nogmaals gecontroleerd nadat deze toezeggingen zijn gedaan. Zo is er eind 2015 een steekproef gedaan om te onderzoeken of de toezeggingen zijn uitgevoerd.

Lampenfabriek.nl​

Lampenfabriek.nl is op de hoogte van de geldende wet- en regelgeving rondom LED-verlichting. Als groothandel en importeur van LED-verlichting zijn wij op de hoogte van beschikbare producten binnen de markt.

Tegelijk houden wij rekening met de prijsstelling van onze producten. Wij streven ernaar om een zo hoog mogelijke kwaliteit voor een schappelijke prijs te leveren. Wij bereiken dit door onze interne processen zo efficiënt mogelijk uit te voeren.

Ook streven wij na om met onze producten mee te werken aan een schonere wereld. Zo zijn we ons niet alleen bewust van de producten die wij leveren, ook aan het gebruik van ons verpakkingsmateriaal wordt gedacht.

Lampenfabriek.nl beschikt over een breed assortiment aan LED-verlichting. In de webwinkel vindt u inbouwspots, schijnwerpers, buitenverlichting, dimmers, TL buizen, LED strips en nog veel meer. Al onze producten voldoen aan de geldende wetten en regels. U kunt ons hier altijd over bevragen wanneer daar onduidelijkheid over bestaat.

Wilt u direct met ons in contact komen? Bereik ons via 020-3348505 of info@lampenfabriek.nl.

Bronnen:

https://www.agentschaptelecom.nl/sites/default/files/factsheet_led_lampen_voor_huishoudelijk_gebruik_mei_2016_tbv_publicatie.pdf

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.