opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

LED inbouwspots in uw badkamer: 5 tips bij het plaatsen

LED inbouwspots in uw badkamer: 5 tips bij het plaatsen

Metaomschrijving: Lees wat u moet weten als u LED inbouwspots in uw badkamer gaat plaatsen en wat u kunt doen om problemen te voorkomen.

Goede verlichting is essentieel in uw badkamer. Het is prettig als u ‘s ochtends of ‘s avonds in uw badkamer bent en alles goed kunt zien. De mate van verlichting die nodig is om goed te verlichten is in ieder huishouden anders. Vooral binnen de badkamer is het belangrijk om op een aantal punten te letten, zodat u altijd de juiste LED inbouwspots en LED-verlichting aanschaft.

Wij helpen u graag bij het samenstellen van een ideaal verlichtingsplan voor uw badkamer. Daarom geven wij u in dit artikel 5 tips bij het plaatsen van nieuwe LED inbouwspots. Zo kunt u veilig blijven douchen terwijl u altijd de zekerheid hebt dat er voldoende verlichting aanwezig is.

Tip 1: Zorg voor de juiste waterbestendigheid

LED inbouwspots die in de badkamer worden gebruikt moeten altijd waterdicht zijn. Dit voorkomt dat u te maken krijgt met kortsluiting. Het vocht vanuit de douche, dat snel opstijgt wanneer u warm doucht, kan rondom de inbouwspot blijven hangen. Het is nodig om uw verlichting goed tegen deze condens te beschermen, zodat de bedrading rondom de spot niet nat kan worden.

Kies daarom uitsluitend voor waterdichte LED inbouwspots, omdat u hiermee eenvoudig alle problemen rondom waterschade kunt voorkomen. Deze inbouwspots zijn voorzien van extra beveiliging tegen waterschade, waarbij er vaak ook een extra afsluiting rondom de spot zelf is aangebracht. Let er bij het kopen van nieuwe LED-verlichting ook goed op dat deze 100% waterdicht is.

Tip 2: Let goed op waar u de LED inbouwspots plaatst

Dankzij LED inbouwspots kunt u vrijwel alle kanten op als het aankomt op het plaatsen hiervan. De meeste mensen denken bij inbouwspots dat deze beperkt zijn tot het plafond. Echter is het ook mogelijk om deze bijvoorbeeld aan de boven- of onderkant van een spiegel te plaatsen. De spots kunnen zelfs in verschillende oppervlaktes worden ingebouwd, zodat u allerlei effecten kunt samenstellen met uw LED-verlichting.

Tip 3: Ga voor de juiste helderheid

De helderheid van uw LED inbouwspots heeft een grote invloed op de gebruiksvriendelijkheid van uw badkamer. Wellicht heeft u zelf vooral de voorkeur aan een donker effect in de badkamer, terwijl anderen in uw woning juist een zeer helder effect willen. Binnen LED-verlichting kunt u gelukkig vrijwel alle kanten. Zo is het vandaag de dag ook mogelijk om LED-verlichting met een dimmer te nemen, zodat u de helderheid eenvoudig kunt instellen en aanpassen.

Tip 4: Zorg voor de ideale sfeer

Het creëren van een unieke sfeer in huis stopt allang niet meer bij de woonkamer. De andere kamers in uw huishouden moeten ook een eigen en unieke sfeer uitstralen. En daar kunnen LED inbouwspots op een ideale manier aan meewerken, want u kunt hiermee eenvoudig de focus op bepaalde elementen leggen. Ligt de nadruk in uw badkamer op de wastafel? Plaats de LED inbouwspots dan vooral boven en rondom de wastafel. Gaat u toch liever voor de focus op de douche? Dan kunt u de LED inbouwspots het beste direct boven uw douche plaatsen.

Tip 5: Zorg voor een gelijke verdeling van het licht

Bij LED inbouwspots is het vooral van belang dat u overal in de badkamer goed zicht heeft. Het is vervelend als een deel van de badkamer onderbelicht blijft, dit kan er onder andere toe leiden dat u bijvoorbeeld niet kunt zien of er water op de grond ligt. Wij raden u daarom aan om altijd te kijken hoe de lichtval in de badkamer is verdeeld. Op basis van de lichtval kunt u de beslissing maken om een extra LED inbouwspot aan uw badkamer toe te voegen.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.