opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Waarom een groepenkast?

Waarom een groepenkast?

Een groepenkast verdeeld de elektriciteit over je woning. Als er teveel elektriciteit door één groep heen gaat springt de zekering uit, de rest van de rest van de woning heeft op dit moment dan nog wel gewoon elektriciteit. Groepenkasten worden gebruikt om op een veilige manier elektriciteit in je huis te kunnen gebruiken. Een verdeelkast zorgt ervoor dat als er apparaten defect zijn in je huis, je beschermd bent tegen storingen. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat er brand zou kunnen uitbreken als gevolg van defecte verlichting of een defecte wasmachine.

Groepenkasten moeten aan verschillende eisen voldoen, zo is het nu verplicht om maximaal vier groepen op één aardlekschakelaar aan te sluiten. Daarnaast is het ook verplicht om een groepenkast te beveiligen met een aardlekschakelaar en een hoofschakelaar.

Groepenkast aansluiten

Een groepenkast kun je zelf aansluiten, het installeren van een groepenkast vereist echter wel basiskennis van elektrotechniek. Toch is het aan te raden om deze te laten monteren door een erkende installateur omdat je dan zeker bent van een veilige installatie, ook heb je met een monteur vaak meer garantie en zekerheid.

Groepenkast uitbreiden

Het is nodig om een groepenkast uit te breiden als je te weinig groepen hebt om je elektrische apparaten tegelijkertijd aan te doen. Als je de groep niet uitbreidt en meerdere apparaten aansluit op de huidige groepenkast kan het stroom afslaan omdat de groep de stroomaanvraag niet aan kan. Er zijn veel verschillende opties voor het uitbreiden voor een groepenkast afhankelijk van de apparaten die je wilt gaan toevoegen.

Groepenkast vervangen

Een groepenkast vervangen kan je ook het beste laten doen door een erkende elektricien. Een elektricien kan je helpen met het vinden van een groepenkast die goed aansluit bij de behoeften van jouw huishouden. Een groepenkast moet in de meeste gevallen vervangen worden als deze verouderd is en  niet meer voldoet aan de veiligheidsnormen. Indien er krachtstroom in een woning moet worden aangesloten wordt vaak ook de gehele groepenkast vervangen, zodat je een op maat gemaakte groepenkast krijgt.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.