opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Energie besparen met LED-verlichting: zo werkt het

Energie besparen met LED-verlichting: zo werkt het

Energie besparen met LED-verlichting: zo werkt het

Beschrijving: Wilt u energie besparen met LED-verlichting en vraagt u zich af hoe dit eigenlijk werkt? Ontdek in dit artikel hoe en waarmee u bespaart.
 

Wilt u energie besparen met LED-verlichting en vraagt u zich af hoe dit eigenlijk werkt? Ontdek in dit artikel hoe en waarmee u bespaart.

Wanneer we kijken naar een gemiddeld huishouden wordt er jaarlijks tussen de 3.000 en 4.000 kWh aan elektriciteit verbruikt. Dat komt neer op bijna €1.000 aan verbruik per jaar en een behoorlijke uitstoot aan CO2. Wat zou het mooi zijn om dit verbruik omlaag te brengen en gelijktijdig de impact op het milieu te verkleinen. En hoe zou het zijn als u daardoor ook nog kosten kunt besparen? Energie besparen door LED-verlichting maakt het mogelijk!

Wat is LED-verlichting?


LED is een afkorting en staat voor Light Emitting Diode. De lampjes zijn maximaal 1 centimeter lang en vaak zelfs kleiner. LED-verlichting is daardoor voor allerlei doeleinden inzetbaar en wanneer de verlichting gebundeld wordt is er een enorme lichtsterkte mogelijk.

De laatste jaren is er een revolutie gaande waarin LED-verlichting steeds belangrijker wordt. De verlichting vindt u op steeds meer locaties en ook bedrijven maken er, doordat de techniek veel energie bespaart, dankbaar gebruik van. LED-verlichting heeft gloeilampen, TL, spaarlampen, halogeen en andere conventionele verlichting op alle fronten verslagen. De betrouwbaarheid, duurzaamheid en efficiëntie is namelijk een stuk beter dan we voorheen bij andere soorten verlichting zagen.

Hoe kan ik LED-verlichting in huis gebruiken?

LED-verlichting werd in het verleden vooral in de professionele sfeer gebruikt, maar is tegenwoordig ook prima thuis te gebruiken. Zo kunt u ook sfeerverlichting en dimbare verlichting in een LED-variant aanschaffen. Wanneer u de juiste fittingen en dimmers gebruikt kunt u uw huidige verlichting direct al vervangen voor LED. Als uw huidige systeem hier nog niet geschikt voor is heeft u mogelijk een transformator of bijvoorbeeld LED-dimmers nodig. Weet u weinig van LED-verlichting? Laat u dan persoonlijk door ons adviseren of vraag een elektricien om hulp.

Besparen met LED-lampen

De belangrijke vraag die rest is hoeveel energie u ongeveer met LED-verlichting kunt besparen. Uiteraard is dit afhankelijk van verschillende factoren, zoals hoeveel uw verlichting binnen een bepaalde periode brandt en welke verlichting u op dit moment gebruikt.

In algemenere zin is hier gelukkig wel iets over te zeggen! Met deze informatie kunt u vervolgens uw eigen afweging maken en ontdekken of LED-verlichting bij u past.

Wanneer een gloeilamp van 60 W vervangen wordt door een LED-lamp die evenveel licht afgeeft is het mogelijk om ongeveer €10,- per jaar te besparen. Wanneer deze lamp €5,- kost heeft u deze investering al binnen een half jaar terugverdiend.

Weet u wat u op dit moment verbruikt aan energie en welke lampen u kunt vervangen? Reken dan door middel van de brandtijd en energieprijs wat het verbruik is. Door dit ook voor uw LED-verlichting te doen kunt u de som van het geheel nemen en uw besparing ontdekken.

Vindt u het vervangen van uw verlichting voor LED-verlichting te duur? Bouw het verbruik van conventionele verlichting dan in kleinere stapjes af en bespaar beetje bij beetje. Wanneer u op de juiste manier in LED-verlichting investeert verdient dit zich altijd terug.

Bezoek www.ledlampenfabriek.nl om ons assortiment aan LED-verlichting te bekijken of neem contact met ons op wanneer uw vragen heeft. Wij zijn het best te bereiken via +31 181 470 432 of eventueel per e-mail op info@ledlampenfabriek.nl.

Bronnen:
https://www.consumentenbond.nl/spaarlampen/extra/Verlichting-besparen/
https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/apparaten-en-verlichting/energiezuinig-verlichten/energiezuinige-lampen-op-een-rij/

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.