opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Een lekkage in vijf stappen oplossen

Een lekkage in vijf stappen oplossen

Een lekkage is een hardnekkig probleem waar je zo snel mogelijk vanaf wilt. Het kan veel schade aan je woning veroorzaken, waardoor de reparatie veel geld kost. Wacht vooral niet tot de lekkage vanzelf over gaat, want dit gebeurt nooit! Het repareren van een lekkage hoeft niet duur te zijn, want met onderstaande vijf stappen heb je binnen de kortste keren het lek boven.


Bepaal waar de lekkage zit

Voordat je begint met het repareren van de leiding, moet je eerst zeker weten waar het lek zit. Meestal is de plek redelijk makkelijk te vinden. Markeer het lek met bijvoorbeeld een potlood of stift, zodat je straks nog weet waar hij zit.


Sluit de hoofdkraan af

Voordat je begint met het repareren van de waterleiding, moet je altijd zorgen dat de hoofdkraan is afgesloten. Zo stroomt er geen nieuw water meer in de leidingen en kun je rustig starten met de werkzaamheden.


Kapotte stuk verwijderen

Verwijder met een ijzerzaag het deel van de leiding waar het lek zit. Als het stuk verwijderd is, moet je even met een schuurpapiertje langs beide uiteinden van de bestaande leiding gaan. Op deze manier werk je oneffenheden weg.


Plaats koppelingen en nieuwe leiding

Na het verwijderen van de leiding plaats je aan beide kanten een nieuwe knelfitting of soldeerkoppeling en meet je hoe lang de nieuwe leiding moet worden. Zaag deze vervolgens op lengte af. Denk er wel aan dat de buis aan beide kanten ongeveer één centimeter in de koppeling komt te zitten. Ga ook nu weer met een stuk schuurpapier langs de uiteinden.


Koppelingen aandraaien

Als je het nieuwe stuk leiding hebt geplaatst, draai je de koppelingen aan met een steeksleutel of bahco. Indien je alle stappen naar behoren hebt uitgevoerd kun je de hoofdkraan weer langzaam open draaien en kijken of het lek gedicht is. Lekt het nog steeds? Neem dan contact op met Loodgieterswoerden.nl om het probleem te verhelpen.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.