opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

EPK biedt nieuwe kansen aan LED sector

EPK biedt nieuwe kansen aan LED sector

Afgaande op de wet Milieubeheer zijn bedrijven en instellingen verplicht om energiebesparende maatregelen uit te voeren. De maatregelen die uitgevoerd dienen te worden dienen te beschikken over een terugverdientijd die is vastgesteld op maximaal 5 jaar. Hoewel er een verplichting geldt voor deze energiebesparende maatregelen kan worden vastgesteld dat ze bij de meeste gemeenten en milieudiensten slechts over een zeer lage prioriteit beschikt. Daar wil men nu verandering in brengen. Het zogenaamde SER Energieakkoord stelt bijvoorbeeld dat gemeenten toezicht van buitenaf zullen krijgen. In 2014 werd reeds gestart met de zogenaamde EPK, voluit de Energie Prestatie Keuring. Voor bedrijven noemt dit het APK.

 

Duidelijke, korte terugverdientijd van LED-verlichting

De proeven die op deze manier worden uitgevoerd bevinden zich slechts in een testfase en lopen voor de periode van 2 jaar. De EPK biedt verschillende sectoren, maar in het bijzonder de LED sector interessante kansen. Wanneer we kijken naar diverse energiebesparende maatregelen zoals isolatie kunnen we niet anders dan vaststellen dat de terugverdientijd hiervan zeer moeilijk te berekenen valt. Bij LED-verlichting is dat niet het geval. Daarnaast voldoet de terugverdientijd van LED-verlichting aan de vooropgestelde periode van maximaal vijf jaar. Het spreekt bijgevolg voor zich dat deze kwestie uitgebreid aan bod kwam op het Nationaal LED Congres.

 

Bron: https://www.ledexpo.nl/nieuws-2/epk-boost-voor-led-sector/

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.