opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Duurzame energie is slim met je geld

Duurzame energie is slim met je geld

Als je slim met je geld wilt omgaan moet je investeren in duurzame energie. Dat is wel duidelijk ondertussen. Alles draait om het verminderen van CO2 uitstoot, scholieren zijn al sinds jongs af aan bezig met duurzame energie. Omdat Amerika de belastingvoordelen heeft doorgetrokken zijn is de waarde van de aandelen omhooggegaan waardoor er automatisch meer geld beschikbaar komt voor investeringen. De steengroeves die naar steenkool graven gaan steeds meer failliet, zelfs tot een waarde vermindering van 99% voor sommige bedrijven.

De ammoniak aggregator bijvoorbeeld

Er is nog veel te ontwikkelen op het gebied van duurzame energie. Diegene die de uitvinding maakt om duurzame energie op te slaan zal daar veel geld mee gaan verdienen. Tesla is hard op weg om dit te ontwikkelen maar zijn zeker niet de enige. Onze technische buren in Duitsland zitten ze op de hielen. Laatst bleek dat Ammoniak als gas een geschikt opslagmedium kan zijn. Dit komt door de hoge energiedichtheid. Gas is ook makkelijk te vervoeren en neemt weinig ruimte in beslag. Daarnaast is ammoniak ook makkelijk vloeibaar te maken en dat is beter dan de opslag van het radicaal waterstof. Alleen kost het nu nog veel stroom om ammoniak te maken omdat elektrolyse uitgevoerd dient te worden. De overschotten kunnen zo opgevangen worden voor wanneer er minder aanbod is van duurzame bronnen. Dit jaar, 2016, gaan de eerste ammoniakaggregaten geleverd worden vanuit Almere Dit in de vorm van aggregaten die zowel op waterstof als op ammoniak kunnen draaien.

Te weinig stappen nog, bedrijven moeten opstaan

Toch moet er ook vanuit de regering een duidelijk actie plan komen. Je kan tenslotte wel roepen dat je graag duurzame energie wilt promoten, het in allerlei akkoorden benoemen wat je graag zou willen doen, maar dan moet je er wel naar handelen. Nu is er gewoonweg te weinig input om ook maar een energiedoel te behalen. De 14% duurzame energie in 2020 wordt steeds meer een illusie die we onszelf voorhouden.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.