opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

De mogelijkheden van LED-verlichting voor stadions

De mogelijkheden van LED-verlichting voor stadions

De mogelijkheden van LED-verlichting voor stadions

Benieuwd naar de mogelijkheden van LED-verlichting binnen stadions? In dit artikel leert u meer over de opkomst vanaf 2014.

LED-verlichting biedt binnen stadions tal van verschillende mogelijkheden. Philips zorgde tijdens het WK in 2014 al voor de LED-verlichting van negen van de twaalf Braziliaans stadions. De verlichting werd volgens de strengste eisen geïnstalleerd en maakt zeer natuurlijk licht mogelijk. Philips heeft naast de verlichting binnen deze stadions ook de veldverlichting van vijf stadions gerealiseerd.

Sinds het WK wordt er in steeds meer stadions LED-verlichting toegepast. In dit artikel nemen we de grootste voordelen van LED-verlichting binnen stadions met u door. U kunt deze voordelen met veel van de voordelen voor particulieren of bedrijven vergelijken, maar dan in het groot.

Kijk op www.ledlampenfabriek.nl wanneer u interesse heeft in LED-verlichting voor binnen en buiten. Niet voor stadions, wel voor gebruikelijke toepassingen, een lange levensduur van uw verlichting en een lager energieverbruik. Ledhandel.nl richt zich zowel op particulieren als de zakelijke markt.

Showelement van LED-verlichting


LED-verlichting leent zich uitstekend voor verschillende vormen van verlichting. Zowel met de lichtsterkte als lichtkleur is het eenvoudig om te wijzigen. Doordat de aansturing van LED-verlichting steeds verder verbetert is er van alles mogelijk, ook in stadions kan er daardoor een echt showelement worden toegevoegd.

Zo kunnen er speciale lichteffecten worden gebruikt als er iemand scoort of kan er op grote LED-schermen een video met herhaling worden getoond. Tegelijk zijn er echter ook de internationale tv-zenders en sportfederaties die eisen stellen, soms maakt dat het toepassen van LED-verlichting lastig. Zowel de KNVB als Fox Sports voeren een streng beleid en blijven de effecten van LED-verlichting nauwgezet volgen.

Energieverbruik LED-verlichting


LED-verlichting zoals in bijvoorbeeld het Philips Stadion maakt een besparing van circa 30% mogelijk. De stadionlampen hoeven niet meer voor de wedstrijd te branden, want LED-verlichting heeft geen opwarmperiode nodig. Volgens experts blijkt dit alles nog niet voldoende om de investering terug te verdienen. Vooral zaken als de levensduur en een natuurlijkere lichtkleur lijken dan ook de belangrijkste redenen voor stadions om voor LED-verlichting te kiezen. Uit onderzoek blijkt daarnaast dat men door LED-verlichting langer in de stadions verblijft. Op deze manier neemt de horecaomzet toe en kan dit na een groot aantal wedstrijden een indirecte manier zijn om een investering in LED-verlichting terug te verdienen.

Levensduur LED-verlichting


Armaturen voor LED-verlichting in stadions gaan gemiddeld 20 jaar mee, men kan rekenen op zo’n veertienduizend branduren. Oude lampen zijn vijf keer vaker aan vervanging toen en kennen daardoor hogere onderhoudskosten. De levensduur van LED-verlichting maakt het gebruik dan ook een stuk interessanter dan het gebruik van conventionele verlichting.

LED-verlichting voor zakelijke klanten en particulieren


De voordelen van LED-verlichting zijn ook op normale zakelijke gebruikers en particulieren van toepassing. Zo kunt u bij het gebruik van LED-verlichting in uw bedrijf of thuis rekenen op een langere levensduur en het besparen van energie.

Ledhandel.nl is gespecialiseerd in LED-verlichting en alles dat er mee te maken heeft. Wanneer u dezelfde voordelen als een stadion wilt behalen kunt u dan ook bij ons terecht voor LED inbouwspots, LED schijnwerpers, LED dimmers, LED voedingen en tal van andere producten. Wanneer u voor 19:00 bestelt worden uw producten dezelfde dag verzonden en bij bestellingen vanaf €50,- is de verzending volledig gratis.

Wilt u meer informatie over LED-verlichting of wilt u bepaalde overwegingen met ons delen? Dan kunt u altijd telefonisch of per e-mail contact met ons leggen.


Bronnen:
https://www.ed.nl/economie/philips/philips-verlicht-9-van-12-wk-stadions-in-brazili%C3%AB-1.4337326
https://www.sportenstrategie.nl/2015/sportaccommodaties/faciliteiten/LED-verlichting+kan+showelement+in+voetbalstadions+brengen/ 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.