opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Besparen met LED verlichting

Besparen met LED verlichting

Led verlichting heeft de toekomst. Niet alleen omdat de traditionele gloeilamp langzaam uit de schappen verdwijnt, maar ook door de consument veel geld kan besparen met led verlichting. De toepassingen van led verlichting zijn eindeloos doordat ze in alle kleuren van het spectrum kunnen worden geleverd, waardoor de mogelijkheden van de verlichting kan worden aangepast aan het doel, de sfeer en de omgeving. Led heeft hierdoor ook meer toepassingsmogelijkheden dan een spaarlamp, die zeker ook zuinig is in gebruik, maar beperkt in zijn mogelijkheden. Zo start hij langzaam op, kan slecht tegen kou en bevat het de schadelijke stof kwik.

 

Hoeveel kun je besparen met LED verlichting?

Het is goed om te kijken hoeveel je kunt besparen met led verlichting. De consumentenbond heeft dit voor ons uitgerekend en neemt als voorbeeld een gloeilamp van 60 watt die wordt vervangen door led verlichting met gelijke lichtopbrengst. Deze lampen koop je al vanaf €5 terwijl de besparing gemiddeld op jaarbasis €12 bedraagt. Het eerste jaar bespaar je derhalve €7 terwijl de jaren erna de besparing €12 bedraagt. Dit is een berekening per lamp dus worden er tien lampen vervangen dan verlaagt de consument het eerste jaar €70, en de jaren erop €120 op zijn energiekosten. Het laat ook zien dat het dus loont om ook een werkende gloeilamp te vervangen door led verlichting.

 

Andere redenen om voor LED te kiezen

Ook halogeenlampen zijn te vervangen door led verlichting. Het licht van halogeen wordt over het algemeen wel warmer gevonden dan led verlichting, echter het verbruik is tot vijf maal hoger. Een halogeenlamp gaat maximaal 4.000 uur mee, terwijl een LED lamp wel 50.000 uur kan halen. Nog enkele cijfers, een spaarlamp is goed voor 6000 tot 10.000 branduren, terwijl een gloeilamp slechts tussen de 1000 en 1500 uur zal meegaan. Besparen is dus een combinatie van de verwachte levensduur en het zo effectief mogelijk omzetten van stroom (energie) naar licht.

Met led verlichting haalt u een gebruiksvriendelijk en duurzame lamp in huis die vriendelijk is voor de portemonnee en zeker ook voor het milieu. Meer informatie over het gebruik van led verlichting en andere handige adviezen om op uw woning te besparen kunnen worden gevonden op woningvoordeel.nl

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.