opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Afzet ledverlichting groeit met 21 procent

Afzet ledverlichting groeit met 21 procent

In voorbereiding op de LED Expo hield LED Magazine een enquête onder verschillende fabrikanten, importeurs en groothandels met betrekking tot de afzet van ledverlichting. Hieruit is gebleken dat in 2015 de afzet van ledverlichting met gemiddeld 21% is gegroeid. De groeipercentages van de fabrikanten, importeurs en groothandels die werden ondervraagd verschilden sterk: van een paar procent tot vele tientallen procenten.

Volgens stichting Lightrec groeide de afzet in 2013 al sterk met 35,7%, dit waren zo’n 11,2 miljoen exemplaren. Dit betekent dus dat in 2015 de afzet van ledverlichting is gestegen tot ongeveer 12,6 miljoen exemplaren.

Hans van den Bergh van Output Professional Audio/Video & Lighting stelt dat ledverlichting binnen twee jaar een groter marktaandeel zal hebben dan TL-verlichting. Hierdoor zal volgens hem ledverlichting de absolute markleider zijn. Echter zijn er volgens Van den Bergh ook zekere uitdagingen, waaronder voornamelijk de prijs en de lichtopbrengst.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.