opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

4 bekende mythes over het gebruik van LED-verlichting

4 bekende mythes over het gebruik van LED-verlichting

4 bekende mythes over het gebruik van LED-verlichting

 In dit artikel zijn de belangrijkste mythes rondom LED-verlichting uitgelicht en worden zowel de waarheden als onwaarheden besproken.

LED-verlichting is voor veel gebruikers nog steeds iets nieuws. Wanneer er iets nieuws is roept dat vaak allerlei vragen op en ontstaan er ook mythes. In dit artikel zijn de belangrijkste mythes rondom LED-verlichting uitgelicht en worden zowel de waarheden als onwaarheden besproken.

Eerste mythe: LED-verlichting is duur

LED-verlichting vergt een hogere investering dan bij een gloei- of spaarlamp het geval was. Zeker wanneer u meerdere LED-lampen nodig heeft kunt u rekenen op een hoge investering en helaas schrikt dat vaak af. Vergeten wordt hierbij de levensduur van LED-verlichting en de energie die u hiermee bespaart. Kortom: de aanschafprijs is hoger dan normaal, maar deze investering verdient u terug. Ook wanneer u gloei- of spaarlampen nog werkzaam zijn kunt u geld besparen door deze te vervangen. Wanneer u een gloeilamp door LED-verlichting vervangt bespaart u ongeveer een tientje per jaar. Let goed op het aantal lumen dat een lichtbron uitzendt en vergelijk dit met de wattage. Op deze manier kunt u oude verlichting vervangen voor LED-lampen met ongeveer dezelfde lichtsterkte. Uw potentiële besparing is groot, want over het algemeen is verlichting voor ongeveer 15% verantwoordelijk voor uw energieconsumptie.

Tweede mythe: LED-verlichting is kil en koud

In de eerste LED-lampen was het licht van LED inderdaad vrij kil en koud. Het licht zag er blauw uit en was behoorlijk fel van kleur. LED-verlichting is nog steeds niet bij iedereen van dit imago afgekomen en eigenlijk is dat onterecht. Tegenwoordig kunt u ook bij LED-verlichting prachtig warm licht verwachten en soms zelfs sfeervoller dan het licht van een gloei- of spaarlamp. Om te weten welke kleur een LED-lamp is kunt u het best kijken naar Kelvin. Een gloeilamp is ongeveer 2700 Kelvin, wanneer u LED-verlichting zoekt binnen deze sfeer is het dan ook raadzaam om binnen deze meetwaarde naar verlichting te zoeken.

Derde mythe: LED-verlichting gaat snel kapot

In LED-verlichting is er veel kwaliteitsverschil en gaat er best wel eens een lamp kapot. Onderzoek van de Consumentenbond laat zien dat ongeveer één of de vijf LED-lampen de beloofde levensduur niet haalt. Gelukkig zit er verbetering in en was dit in 2013 nog één of vier. Wanneer er iets kapot is kunt u altijd gebruikmaken van fabrieksgarantie.

www.ledlampenfabriek.nl kiest bewust voor Ledika. Wij hebben uitstekende ervaringen met dit merk en zijn zowel tevreden over de prijs als het aantal branduren van onze producten. Bekijk onze productbeoordelingen voor een indruk van klanten.

Vierde mythe: LED-verlichting eist meer ontwikkeling

LED-verlichting is nog steeds in ontwikkeling en waarschijnlijk gaat dit de komende tijd niet veranderen. Veel geïnteresseerden wachten door deze ontwikkeling met het kopen van LED-verlichting. Ze hopen dat de verlichting nog goedkoper wordt en nog energiezuiniger zal zijn. Aan de ene kant is hier iets voor te zeggen, maar anderzijds loopt u een enorme besparing mis.

Wij kunnen u mededelen dat de ontwikkeling snel gaat, maar de besparing is groter dan de ontwikkeling die plaatsvindt. Het loont dus niet om te wachten met het kopen van LED-verlichting. U bespaart direct stroom en kosten op uw energierekening.


Bronnen:

https://www.lichtinspiratie.nl/de-3-mythes-van-led/

https://www.dydell.com/nl/waar_en_onwaarheden/is_er_sfeervolle_warm_witte_led_verlichting/ 
 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.