opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Hoeveel u kunt besparen? Bereken het zelf..

De energiekosten zijn voor veel mensen een hoge maandelijkse kostenpost. Om stroom te besparen maken veel mensen gebruik van spaarlampen maar led lampen zijn natuurlijk nog zuiniger. Op deze pagina vindt u meer informatie over de besparing die u kunt halen als u overstapt op led verlichting. Daarnaast kunt u zelf de besparing berekenen als u wilt overstappen op led verlichting.

 

Zelf uw besparing berekenen

Met de onderstaande calculator kunt u zelf de besparing uitrekenen. Zo kunt u zelf zien of het interessant is om over te stappen op led verlichting. U hoeft alleen heeft aantal te vervangen lampen in te vullen, het wattage van uw huidige lamp, het wattage van de led lamp en het aantal uren dat de lamp gemiddeld aan staat per dag. De calculator rekent de besparing vervolgens voor u uit. 

 

 

Aantal lampen    
Wattage huidige lamp   Watt
Wattage LED lamp   Watt
Branduren per dag   Uren
Branduren per jaar   Uren
Prijs per kWh   Euro

 

Besparingstabel:

Met 1 Lamp per jaar Verbruik (kWh) Stroomkosten (euro) CO2 (kg) SO2 (gr)
Verbruik 1 conventionele lamp
 
 
 
 
Verbruik 1 LED lamp
 
 
 
 

Totalen:

Conventionele verlichting:
 
 
 
 
LED verlichting:
 
 
 
 
BESPARING PER JAAR:
 
 
 
 

 

 

Besparen via de levensduur van lampen

Naast het lagere stroomverbruik zorgt de langere levensduur ook voor een besparing omdat u minder lampen hoeft te kopen. Ter indicatie vindt u hier de het gemiddelde aantal branduren van de verschillende soorten lampen.

 

  Uren Dagen Jaren
Gloeilamp 1.000 42 0,12
Halogeen 2.000 83 0,23
TL 10.000 208 0,57
Spaarlamp 12.000 500 1,37
LED 50.000 2083 5,71

 

 

Waar kunt u nog meer op letten om te besparen op uw verlichting:

 

- Lampen uitschakelen

Het lijkt een simpele tip maar veel mensen vergeten het nog. Ook als u al zuinige led lampen heeft bevelen we u aan om de lampen uit te schakelen als u er niet bent. Het wordt gemakkelijk door een bewegingssensor aan te schaffen. De lampen gaan dan automatisch uit als er een periode geen beweging is.

 

- Lampen dimmen

Het dimmen van lampen kan ook behoorlijke besparing opleveren. Een lamp die voor de helft gedimd is verbruikt niet gelijk de helft minder maar het scheelt toch altijd een beetje stroom. Bij het dimmen van led verlichting heeft u vaak wel een speciale led dimmer nodig.