opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Zo vervangt u in 3 stappen een lamp met een LED-lamp

Wanneer u dit artikel van A tot Z leest weet u direct wat u te doen staat. En kunt u de benodigde materialen online bestellen.

Wanneer u energieverslindende gloei- of halogeenlampen verbruikt is het raadzaam deze te vervangen voor LED-verlichting. LED-verlichting is zeer zuinig en vaak eenvoudig te vervangen voor uw bestaande verlichting. Wij hebben ons verdiept in al uw mogelijke situaties. Wanneer u dit artikel van A tot Z leest weet u direct wat u te doen staat. En kunt u via Ledlampenfabriek.nl  de benodigde materialen bestellen.

In dit artikel gaan we nader in op het vervangen van een gewone lamp voor een LED-lamp. Op deze manier wordt het duidelijk op welke zaken u moet letten en wat de mogelijkheden zijn. Zo is het bij sommige lampen mogelijk om deze direct met LED-verlichting te vervangen en bij andere lampen niet.

Stap 1: Bepaal of u direct kunt vervangen of na aanpassing

U kunt het best het volgende aanhouden:

  • Niet dimmen

Een niet dimbare lamp van 230V is direct te vervangen met een LED-lamp. Gebruikt u een 12V lamp met gewikkelde transformator? Ook dan kunt u deze direct met een LED-lamp vervangen. Wanneer u een 12V lamp gebruikt met elektrische transformator is het raadzaam om eerst LED-voeding aan te brengen en dan pas de lamp te vervangen.

  • Wel dimmen

Bij een dimbare lamp van 230V is het van belang dat u met een dimmer werkt die compatibel is met een LED-lamp. Wanneer de dimmer niet compatibel is kunt u deze het best vervangen en kunt u de LED-lamp daarna pas inbrengen.

Bij een dimbare lamp van 12V is het van belang om na te gaan of er wel of geen gewikkelde transformator wordt gebruikt. Bij een gewikkelde transformator is het belangrijk om de dimmer na te kijken. Heeft u een dimmer die compatibel is met een LED-lamp? Dan kunt u de lamp direct vervangen. Wanneer dit niet het geval is kunt u het best eerst een speciale LED-dimmer toevoegen.

Gebruikt u een elektronische transformator? Dan is het belangrijk deze te vervangen voor een gewikkelde transformator met 12V of voor dimbare LED-voeding.

Stap 2: Materialen inkopen

Kent u de situatie en bent u er klaar voor om materialen in te kopen? Dan kunt u terecht bij www.ledlampenfabriek.nl​. Wij verkopen onder andere LED inbouwspots, LED schijnwerpers, LED dimmer, LED voeding, LED strips, LED panelen en nog veel meer!

Wij leveren enkel producten van het professionele merk Ledika. Alle verlichting van Ledika wordt automatisch geleverd met 2 jaar fabrieksgarantie. Bestelt u vandaag voor 19:00? Dan wordt uw bestelling dezelfde dag nog verzonden met Post NL. Wij leveren overal in Nederland en België en gratis vanaf €50.

Stap 3: Controle en vervanging

Heeft u alle noodzakelijke stappen gevolgd? Dan is het belangrijk uw LED-verlichting nauwkeurig te controleren. Wanneer u uw lampen op de juiste manier vervangt mogen deze bijvoorbeeld niet flikkeren of geluid produceren. Twijfelt u of uw LED-verlichting op de juiste manier functioneert of weet u niet wat er schort? Neem dan telefonisch of per e-mail contact op met Ledhandel.nl. Wij delen onze kennis graag en helpen u waar mogelijk.

Bronnen:
https://www.ehow.com/how_4927551_replace-led-light-bulb.html
https://www.consumentenbond.nl/spaarlampen/extra/Verlichting-besparen/