opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Waarom LED-lampen perfect zijn voor een VvE

U weet dat gloeilampen veel energie verbruiken. De vraag is op welke manier u LED-lampen het best binnen uw VvE inzet.

Staat u op het punt de verlichting van uw gebouw te vervangen? Dan overweegt u waarschijnlijk voor LED-verlichting te kiezen. Bij Ledhandel.nl zijn wij tal van VvE’s van dienst geweest. Wij weten dan ook precies welke besparingen mogelijk zijn en welke aandachtspunten belangrijk zijn.

Voordeel van LED-verlichting voor VvE

Wanneer u voor LED-lampen kiest zijn er een aantal belangrijke voordelen waar u direct van profiteert:

  • U bespaart energie door over te stappen op LED-verlichting

U verbruikt met halogeenverlichting of gloeilampen veel meer energie dan met LED-verlichting. Door over te stappen op LED-verlichting kan dit tot 85% in het energieverbruik voor verlichting schelen.

  • Levensduur LED-verlichting

De levensduur van LED-verlichting is een stuk langer dan andere soorten verlichting. Zeker als VvE is dat een enorm voordeel, op deze manier worden de momenten dat er onderhoud vereist is schaarser.

  • Kosten besparen met LED-verlichting

Door met LED-verlichting te werken bespaart een VvE op tal van verschillende manieren kosten. Vooral de langere levensduur en het lagere energieverbruik dragen hier aan bij. Anderzijds vergt LED-verlichting een hogere investering dan conventionele verlichting, het duurt vaak een aantal jaar voordat dit terugverdiend wordt.

Aandachtspunten bij LED-verlichting voor VvE

Als VvE zijn er een aantal aandachtspunten om rekening mee te houden:

  • Installatiekosten LED-verlichting

Wanneer u een uitvoerige calculatie maakt is het belangrijk ook de installatiekosten van uw LED-verlichting mee te nemen. Zeker wanneer verlichting op moeilijk bereikbare plaatsen wordt opgehangen. Door de lange levensduur van LED-verlichting kunt u gelukkig veel besparen op de installatiekosten van LED-verlichting, deze kostenpost is dan ook minder intens dan bij conventionele verlichting.

  • Prijs van energie

Hoe hoger de prijs van energie, hoe eenvoudiger u geld bespaart met het installeren van LED-verlichting. Houd in uw berekening rekening met veranderende energieprijzen. Wanneer de prijs van energie verandert is dit terug te zien in de snelheid waarmee u uw LED-verlichting terugverdient.

  • Levensduur

Voor verschillende LED-lampen geldt niet altijd dezelfde levensduur. Houd er rekening mee dat de levensduur van kwalitatieve LED-verlichting vaak een stuk hoger ligt dan bij LED-verlichting van lagere kwaliteit. De Europese Unie heeft verplicht gesteld de levensduur op verpakkingen te vermelden.

  • Branduren

In uw calculatie is het van belang het aantal branduren op te nemen. Hoe lager het aantal branduren, hoe positiever dit voor uw VvE uitpakt.

  • Situatie van uw VvE

Belangrijkst is dat uw VvE de kosten van nieuwe LED-verlichting kan dragen. Wanneer dit niet het geval is dient u eerst de financiën rond te krijgen, eventueel is er een eenmalige storting van alle leden noodzakelijk om dit te realiseren. Laat de leden vooral zien op welke manier er bespaard wordt met LED-verlichting. Het besparen van energie en kosten is iets dat iedereen aanspreekt!

Is het gelukt om de juiste calculatie te maken? Dan is het tijd voor de aanschaf van LED-verlichting.

LED-verlichting bij Ledlampenfabriek.nl

Via Ledlampenfabriek.nl kunt u op een eenvoudige manier LED-verlichting bestellen. Alle LED-verlichting van Ledlampenfabriek.nl is van het professionele merk Ledika en direct uit voorraad leverbaar. Op het merk Ledika geldt altijd 2 jaar fabrieksgarantie! Bestelt u voor 17:00? Dan wordt uw levering dezelfde dag nog verzonden. Wij leveren altijd met PostNL, bij bestellingen vanaf €75,- krijgt u uw bestelling gratis thuisbezorgd in Nederland en België.

Bronnen:
https://www.vvebelang.nl/energieloket/energiekostenbesparen/energiezuinige-verlichting/
https://www.nederlandvve.nl/doc-en-handleidingen/4-aandachtspunten-bij-besparingscalculaties-led-verlichting/