opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Verbruiken LED-lampen echt veel minder energie dan alternatieven?

Vaak wordt ons gevraagd of LED-verlichting echt zuiniger is dan alternatieven. In dit artikel staat uitgelegd in hoeverre dit zo is.

Vaak wordt ons gevraagd of LED-verlichting echt zuiniger is dan alternatieven. In dit artikel staat uitgelegd in hoeverre dit zo is en op welke manier u zelf van LED-verlichting kunt profiteren. Aan het eind van dit artikel helpen wij u een energiezuinige lamp te vinden.

Werking LED-verlichting

LED is volgens Wikipedia een methode waarbij elektrische stroom naar licht wordt omgezet als dit in de doorlaatrichting loopt. Doordat er om het component een lens is gebouwd wordt er feller licht uitgezonden.

LED-verlichting wordt steeds meer toegepast door alle voordelen die het geeft. De eerste patenten van LED stammen echter al uit eind jaren 20 van de vorige eeuw. Doordat de techniek nog niet was geoptimaliseerd duurde het tot 1962 tot er echt een bruikbare variant van LED-verlichting beschikbaar was. LED-verlichting breekt de laatste jaren pas echt door en dat zit hem vooral in het feit dat deze technologie zeer efficiënt met energie omgaat.

LED-verlichting in vergelijking met alternatieven

LED-verlichting valt vooral op doordat het energiezuinig is. LED-verlichting is echter pas een aantal jaar als normale verlichting te gebruiken en was daar eerder ongeschikt voor. LED-verlichting werd enkel gebruikt voor controlelampjes op apparatuur.

Op dit moment is dat wel anders! We zien zelfs verkeerslichten waarbij LED-technologie gebruikt wordt en ook steeds vaker worden halogeenlampen voor LED-verlichting vervangen. In de beginjaren was het nog steeds lastig om witte verlichting in een zuinige LED variant te vinden. Gelukkig verbetert de technologie steeds verder en is het inmiddels gelukt om ook wit licht op een energie-efficiënte wijze uit te stralen.

Lumen geeft aan hoeveel licht een lamp uitstraalt. Wanneer we lumen met het Wattage combineren wordt het mogelijk een vergelijk te maken. Duidelijk wordt dat LED-verlichting een stuk efficiënter is dan alternatieven:

  • Gloeilamp = 15 lumen per watt
  • Halogeen = 20 lumen per watt
  • Spaarlamp = 60 lumen per watt
  • TL-buis = 100 lumen per watt
  • LED = 254 lumen per watt (record bereikt in april 2012)

LED-verlichting kopen

Het kopen van LED-verlichting vraagt enige aandacht. In de wereld van LED-verlichting is er namelijk veel mogelijk en worden de opties steeds uitgebreider. Via Ledhandel.nl vindt u onder ander LED inbouwspots, LED schijnwerpers, LED dimmers, LED TL buizen, LED strips, LED voedingen, LED spots en meer.

Bekijk het assortiment eens rustig via www.ledlampenfabriek.nl om een indruk te krijgen van de mogelijkheden. U kunt zien dat vrijwel alle verlichting verkrijgbaar is in een LED variant. Ook ziet u dat het dimmen van LED-verlichting mogelijk is en dat u met sommige soorten LED-verlichting in meerdere kleuren kunt uitzenden.

Wanneer u LED-verlichting bestelt doet u een investering voor de toekomst. Door over te stappen op LED-verlichting ontstaat er per lamp (afhankelijk van de lichtsterkte) een besparing van tussen de €3 en €20 per jaar.

Ledhandel.nl werkt enkel met het professionele merk Ledika en geeft op ieder product 2 jaar fabrieksgarantie. Wanneer u op werkdagen voor 19:00 bestelt worden onze producten dezelfde dag verzonden en heeft u ze vaak morgen al in huis. Bestelt u vanaf €50,- in Nederland of België? Dan is verzending via PostNL helemaal gratis.

Bronnen:

https://www.nuon.nl/energie-besparen/verlichting/energiezuinige-lamp-kiezen.jsp
https://www.duurzaamthuis.nl/gloeilamp-spaarlamp-of-led-lamp
https://nl.wikipedia.org/wiki/Led