opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

De toekomst van LED-verlichting: wat er nog allemaal gaat komen

Bij LED-verlichting worden er voor de toekomst nog veel veranderingen verwacht. In dit artikel gaan we daar dieper op in.

LED-verlichting is nog steeds in ontwikkeling en ook voor de toekomst wordt er dan ook veel innovatie en verandering verwacht. Verbeteringen vinden plaats op het gebied van de lichtsterkte, de snelheid waarmee u LED-verlichting kunt installeren en mobiliteit.

Ook nu al zijn er veranderingen doorgevoerd die enkele jaren geleden niet denkbaar waren. Doordat er in rap tempo ontwikkelingen plaatsvinden is er echter ook door particulieren en de industrie een verandering in het denken nodig. Op deze manier kunnen reeds gemaakte ontwikkelingen optimaal worden doorgevoerd. In dit artikel gaan we in op de volgende thema’s:

  • Duurzaamheid en LED-verlichting
  • Nieuwe standaardisering
  • Hogere levenskwaliteit door LED-verlichting
  • Wettelijke eisen LED-verlichting       

Duurzaamheid en LED-verlichting


LED-verlichting kan op tal van locaties in worden gezet als verlichting. Denk aan verlichting in de auto, op straat, binnen het huishouden en voor reclamedoeleinden. Doordat LED-verlichting steeds breder wordt ingezet is er een groter rendement te behalen wat betreft de levensduur en het energieverbruik. Op deze manier zijn er kosten te besparen en wordt het milieu minder belast.

Nieuwe standaardisering


In de toekomst zullen de armaturen van LED-verlichting verder worden gestandaardiseerd en wordt daarmee het plaatsen van LED-lampen eenvoudiger. De standaardisering van LED-verlichting is zowel zichtbaar binnen de verlichting zelf als bij de armaturen. Verwacht wordt dat verdere standaardisering geen problemen oplevert door de langere levensduur en kostenvoordelen van LED-verlichting. Het wordt het steeds meer waard om voor LED-verlichting te kiezen!

Hogere levenskwaliteit door LED-verlichting


Studies hebben aangetoond dat verschillende verlichtingsscenario’s de levenskwaliteit verhogen. Dynamische verlichtingsscenario’s maken het mogelijk een bepaalde sfeer te creëren, de productiviteit op het werk te verhogen of om de levenskwaliteit in het algemeen te verbeteren. Op dit moment zijn er allerlei mogelijkheden op het gebied van dynamische verlichtingsscenario’s, in de toekomst zal dit waarschijnlijk steeds verder ontwikkelen.

Wettelijke eisen LED-verlichting


De Europese Unie wil het gebruik van LED-verlichting verder bevorderen en probeert het gebruik van andere lichtbronnen te verminderen. Zo zijn bepaalde gloeilampen in het geheel afgeschaft en ook inefficiënte natriumlampen zijn niet meer te verkrijgen. LED-verlichting is een efficiënt alternatief voor conventioneel licht en naar verwachting zullen deze technieken in de toekomst verder ontwikkelen. Zo kan het in de toekomst zo zijn dat ook inefficiënte LED-verlichting wordt afgeschaft. Op deze manier wordt de wettelijke druk om efficiënte verlichting te gebruiken verhoogt en gaat de belasting op ons milieu omlaag.

Conclusie: de toekomst van LED-verlichting


LED is al actueel en zal in de toekomst alleen nog maar voor meer toepassingen worden ingezet. De grote voordelen wat betreft duurzaamheid en het besparen van energie maakt de verdere ontwikkeling van LED gemakkelijker.

Door verdere standaardisatie en wetgeving rondom LED-verlichting wordt het gebruik steeds vanzelfsprekender en wordt het een steeds logischere aankoopbeslissing of verplichting.

Ledlampenfabriek.nl heeft deze verbeterslag opgemerkt en voorziet dat deze de komende jaren verder wordt doorgezet. Waarschijnlijk zijn bedrijven en de overheid hierin de grootste kartrekkers en zal de particuliere markt slechts volgen. Bent u benieuwd naar de ontwikkelingen van komende tijd? Wij staan voor aan in de rij! Volg de blog van Ledlampenfabriek.nl en ons steeds veranderende assortiment.

Bronnen:
https://ledtalks.nl/
https://www.osram.nl/osram_bx/nl/nieuws-en-kennis/led/professionele-kennis/led-basisprincipes/technologie-voor-de-toekomst/index.jsp