opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

De nadelen van LED-verlichting: wij checken de feiten

Soms lijkt LED-verlichting enkel voordelen te hebben en worden de nadelen overgeslagen. Hier meer over de nadelen.

Soms lijkt LED-verlichting enkel voordelen te hebben en worden de nadelen overgeslagen. In dit artikel zijn we kritisch en spreken we over de nadelen.

Wanneer we verschillende websites bekijken over LED-verlichting wordt er geïnformeerd over allerlei verschillende nadelen van LED-verlichting. We hebben de belangrijkste nadelen er voor u uitgefilterd en vervolgens de feiten gecheckt.


In dit artikel gaan we in op de volgende nadelen van LED-verlichting:

  • In de kwaliteit van LED-verlichting zitten grote verschillen.
  • LED-verlichting kan slecht tegen warmte.
  • LED-verlichting is duurder in aanschaf dan andere verlichting.
  • LED-verlichting werkt alleen met LED-dimmers.

Kwaliteit van LED-verlichting wisselt

De kwaliteit van LED-verlichting is wisselend. Enerzijds heeft dit te maken met de breekbaarheid van de techniek en anderzijds met de steeds grotere prijsdruk. Vooral productiebedrijven in Azië proberen LED-verlichting zo goedkoop mogelijk te produceren en soms levert men daardoor in op kwaliteit. Om deze reden heeft ledlampenfabriek.nl bewust gekozen voor Ledika LED-verlichting van bewezen kwaliteit.

LED-verlichting kan slecht tegen warmte

Over het algemeen is LED-verlichting minder goed bestand tegen de warmte dan andere vormen van verlichting. Voor LED-verlichting is het dan ook belangrijk dat de warmte goed kan worden losgelaten. Door oververhitting neemt de levensduur van LED-verlichting namelijk af. Gelukkig wordt er bij kwalitatieve LED-verlichting altijd gefocust op koeling en is dit mankement dan ook goed te tackelen.

LED-verlichting is duurder in aanschaf

LED-verlichting vraagt om een hogere investering dan spaarlampen, halogeen of andere verlichting. Dit schrikt veel particulieren en bedrijven af, zeker wanneer er voor de korte termijn naar verlichting gezocht wordt.

Helaas wordt vaak niet meegenomen dat de levensduur van LED-verlichting veel hoger ligt dan bij andere verlichting en het energieverbruik lager ligt. Door deze kostenbesparing wordt de investering over het algemeen dan ook al binnen enkele jaren terugverdiend.

LED-verlichting werkt alleen met LED-dimmers

De techniek waarmee LED-verlichting mogelijk wordt is vrij gevoelig. U kunt LED-verlichting bijvoorbeeld niet op een conventionele dimmer aansluiten. Gelukkig zijn er speciale LED-dimmers die speciaal voor LED-verlichting geoptimaliseerd zijn. Met deze dimmers kunt u de lichtsterkte naar wens afstemmen. De instellingen gaan tot zeer nauwkeurig. Gebruikt u voor uw huidige verlichting al een dimmer die fase-aansnijdend is? Dan kunt u LED-verlichting zonder problemen direct aansluiten.

LED-verlichting van Ledlampenfabriek.nl

Bij Ledlampenfabriek.nl  zijn we bekend met de nadelen van LED-verlichting en doen wij er alles aan om deze te tackelen. Zo kiezen wij bewust voor betrouwbare LED-verlichting van Ledika en informeren wij u over zaken als LED-dimmers of koeling. Op deze manier weten wij zeker dat uw investering goed terecht komt en u veel plezier aan uw nieuwe verlichting beleeft. Wij verzenden gratis vanaf €50,- in België en Nederland (en wanneer u voor 19:00 bestelt) wordt uw bestelling dezelfde dag nog verzonden.

In ons assortiment vindt u LED inbouwspots, LED schijnwerpers, LED dimmers, LED strips, LED voedingen, LED panelen en meer! Ga naar onze homepage via ledlampenfabriek.nl om het gehele assortiment te bekijken.

Twijfelt u? Voor al uw vragen staan wij u graag persoonlijk te woord. U kunt ons telefonisch bereiken via +31 203348505 of eventueel per e-mail op info@ledlampenfabriek.nl.

Bronnen:
https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/apparaten-en-verlichting/energiezuinig-verlichten/energiezuinige-lampen-op-een-rij/
https://forum.www.radartv.nl/viewtopic.php?t=146965