opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

De mogelijkheden om in de tuin met LED te verlichten

De mogelijkheden met LED-verlichting zijn eindeloos. In dit artikel gaan we in op het verlichten van uw tuin met LED.

Past u al LED-verlichting in uw tuin toe? In dit artikel nemen we de mogelijkheden voor het gebruik van LED-verlichting in de tuin met u door.

In huis schakelen steeds meer mensen over op LED-verlichting. In de tuin wordt deze overschakeling helaas minder snel gemaakt. Gelukkig ligt dit niet aan de mogelijkheden die er op het gebied van LED-verlichting voor in de tuin zijn. Voor de meeste toepassingen en ook voor in de tuin zijn er namelijk tal van mogelijkheden.

LED-verlichting is duurzaam en energiezuinig

U bespaart met LED-verlichting al snel tot 80% op uw energieverbruik in de tuin. LED-verlichting heeft een veel betere levensduur dan u van normale verlichting gewend bent en zeker op lastige plaatsen in de tuin is dat fijn. LED-verlichting gaat onder normale omstandigheden tot tien keer langer mee.

Toepassingen LED-verlichting

LED-verlichting is toepasbaar voor allerlei vormen van verlichting. Zo is de techniek een betere vervanger voor gloei- en spaarlampen en is er nog veel meer met deze verlichting mogelijk. LED-verlichting is bijvoorbeeld in materiaal te verwerken. Met LED-strips kunt u een pad op gelijkmatige wijze verlichten.


LED-verlichting is uitstekend bestand tegen vocht en andere invloeden van buiten. LED-verlichting is dit niet van nature en wordt dan ook aangeleverd in waterdichte behuizingen.

LED-verlichting waterdicht

In welke mate LED-verlichting waterdicht is wordt aangegeven met een IP-classificatie. Om LED-verlichting te classificeren worden de volgende classificaties gebruikt:

  • IP21 druipwaterdicht
  • IP23 regenwaterdicht
  • IP44 spatwaterdicht
  • IP55 spuitwaterdicht
  • IP67 waterdicht

Het is belangrijk om de verschillen tussen deze IP-classificaties te kennen. LED-verlichting krijgt namelijk alleen een IP-classificatie als deze aan een bepaalde test is onderworpen en daarvoor slaagt.

Verlichtingsplan voor buiten

Als u uw verlichting op de juiste manier inzet kunt u de mooiste resultaten bereiken. U bereikt dit door een verlichtingsplan te maken. U maakt een verlichtingsplan door vooraf af te stemmen welke verlichting het belangrijkst is. U kijkt naar het soort verlichting die u gebruikt, de kant waar uw verlichting op schijnt, de lichtsterkte en lichtkleur. U kunt dit samen met een tuinarchitect uitwerken of zelf op papier uittekenen.

Weet u waar u uw LED-verlichting precies wilt plaatsen? Dan is het belangrijk om op de bekabeling te letten. Als de bekabeling goed ligt kan uw LED-verlichting worden aangesloten en brengt u uw verlichtingsplan tot de realiteit.

Buitenverlichting van Ledlampenfabriek.nl

Ledlampenfabriek.nl is gespecialiseerd in alles dat met LED-verlichting te maken heeft. In de categorie outdoor vindt u allerlei producten om de buitenverlichting in orde te maken. U vindt er onder andere waterspots voor onder water in de vijver, bekabeling voor buiten, een tafelkaars voor op de tuintafel en LED-verlichting waarvan u de kleur zelf met een afstandsbediening instelt.

Ledlampenfabriek.nl werkt enkel met het professionele merk Ledika en is een echte specialist op het gebied van LED-verlichting. Wij vinden kwaliteit belangrijk en geven op al onze producten dan ook 1 of 2 jaar fabrieksgarantie. Bij bestellingen vanaf €50,- wordt uw LED-verlichting gratis afgeleverd. Bestelt u voor 19:00? Dan kunt u uw bestelling de volgende werkdag al thuis verwachten.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Led

https://www.philips.nl/c-m-li/kies-een-armatuur/led-buitenverlichting