opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

De 3 beste redenen waarom LED-verlichting energiezuinig is

LED-verlichting is energiezuinig om tal van verschillende redenen. De drie belangrijkste redenen worden in dit artikel besproken.

Iedereen weet dat LED-verlichting onder de juiste voorwaarden een energiezuiniger alternatief is dan conventionele LED-verlichting. In dit artikel bespreken we de drie belangrijkste redenen:

  • LED-verlichting is van een lager wattage
  • Efficiëntie van LED-verlichting is beter
  • Verlies door warmte is nihil

Alle redenen hebben in principe met elkaar te maken en resulteren in een energiezuinige manier van verlichten. Meer weten? Lees snel verder ontdek hoe het precies zit.

LED-verlichting is van een lager wattage
LED-verlichting is over het algemeen van een lager wattage dan LED-verlichting. Daardoor wordt er minder stroom verbruikt wanneer een LED-lamp brandt en heeft dit geen negatieve invloed op de lichtsterkte. Bij iedere LED-lamp staat duidelijk aangegeven van welk wattage er sprake is. Gebruik een zo laag mogelijk wattage wanneer een zwakkere lichtbron voldoende is, zo kunt u nog meer energie besparen.

Efficiëntie van LED-verlichting is beter
De lichtsterkte van LED-verlichting is even hoog of hoger dan bij conventionele verlichting. Doordat het wattage lager ligt kunnen we echter spreken van een efficiëntere manier van verlichten. Dit komt door de techniek waar LED-verlichting vanuit is opgebouwd. In de toekomst verwacht men nog efficiëntere varianten LED-verlichting, de meeste specialisten zijn van mening dat de top nog lang niet bereikt is. Echter is LED-verlichting nu al een stuk efficiënter dan alternatieven en kan op deze manier al veel voordeel worden behaald.

Verlies door warmte is nihil 
Bij conventionele verlichting wordt er onnodig warmte geproduceerd. De warmte wordt zonder bedoeling geproduceerd en uiteraard kost dit wel energie. Wanneer er minder onnodige warmte wordt geproduceerd kunnen we van een efficiëntere techniek spreken. Om het iets duidelijker in perspectief te zetten is het van belang te melden dat een gloeilamp slechts 3% tot 9% van haar energie in licht omzet en de gloeidraad tot maar liefst 3.000 graden Celsius verwarmd wordt. Wanneer u van een gloeilamp overstapt op een LED-lamp wordt er in één keer 80% energie bespaard. LED-verlichting wordt namelijk minder warm en zet het grootste deel van de toegevoerde energie in licht om.

Energie besparen met LED-verlichting volgens Ledlampenfabriek.nl
Ledlampenfabriek.nl gelooft in een schonere wereld en is ook met haar interne procedures maatschappelijk verantwoord bezig. Zo worden zoveel mogelijk verpakkingsmaterialen hergebruikt, vindt de correspondentie vooral elektronisch plaats en voorzien we u online bovenal van het beste advies.

Wanneer u over wilt stappen op LED-verlichting kunt u ons altijd telefonisch of per e-mail bereiken!

Om energiezuinige LED-verlichting waar te maken werken wij met het professionele merk Ledika en wordt er standaard 2 jaar fabrieksgarantie op uw LED-verlichting gegeven. Wanneer u vanaf €75,- bestelt is verzenden in Nederland en België volledig gratis! Bestelt u op werkdagen voor 19:00? Dan wordt uw bestelling dezelfde dag nog verzonden. Als u een grotere bestelling plaatst kan de levertijd oplopen tot circa 15 werkdagen. Wij geven dit tijdig aan zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Contacteer ons telefonisch via 020-3348505 of bereik ons per e-mail op info@ledlampenfabriekl.nl.

Bronnen:
https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/apparaten-en-verlichting/energiezuinig-verlichten/energiezuinige-lampen-op-een-rij/
https://www.duurzaamthuis.nl/gloeilamp-spaarlamp-of-led-lamp