opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

Het dimmen van 230V led lampen

We krijgen de laatste tijd veel vragen over het dimmen van led verlichting. Dit is nog niet zo eenvoudig als het lijkt en vaak heeft u ook nog een nieuwe dimmer nodig. Op deze pagina vindt u meer informatie over het dimmen van reguliere 230V led verlichting en welke dimmers u daarvoor nodig heeft.

Welke 230V led lampen zijn dimbaar?

U kunt in onze webshop gemakkelijk zoeken op dimbare led lampen en spots. De meeste GU10 spots zijn prima te dimmen. Ook veel normale E14 en E27 lampen zijn prima dimbaar met reguliere dimmers. Bovendien wordt bij elk product aangegeven of de lamp dimbaar is onder de specificaties.

Kan ik mijn huidige dimmer gebruiken?

Helaas is dat in de meeste gevallen niet mogelijk. De elektronica van led verlichting is vaak niet gemaakt voor de combinatie met traditionele dimmers. Bovendien hebben veel halogeendimmers een minimaal wattage van bv. 50W. Een paar led lampjes zullen hiervoor te zuinig zijn waardoor de dimmer in de war raakt. Veel voorkomende problemen zijn het flikkeren van lampen of oververhitting als gevolg van een verkeerde combinatie. Weet u niet zeker of uw dimmer geschikt is? Vraag het dan even na bij onze klantenservice.

Faseaansijding en -afsnijding

De 230V inbouwdimmers worden onderverdeeld in twee soorten. Faseaansnijdings- en faseafsnijdingsdimmers. Er zit een verschil in de techniek, de faseaansnijdingsdimmers maken gebruik van een ontstoringsspoel en de de afsnijdingsdimmers juist niet. Beide technieken zorgen er voor dat u lampen kunt dimmen. De ene lamp heeft een faseafsnijdingsdimmer nodig en de andere weer een aansnijdingsdimmer. Bij de meeste dimbare lampen en spots wordt precies aangegeven welke led dimmer u nodig heeft.
​
 

Diverse dimmers voor 230V led lampen.

In ons assortiment vindt u verschillende dimmers voor 230V lampen. Dit zijn vrijwel allemaal inbouwdimmers van de beste merken zoals Opus en Busch-Jeager. Het is aanbevolen om wat meer uit te geven voor een goede dimmer i.p.v. het zoeken naar de goedkoopste dimmer. Meestal kennen de goedkopere dimmers een korte levensduur. Let goed op het totale vermogen bij het selecteren van de dimmer. Wordt er 150W aan verlichting op de dimmer aangesloten? Zorg dan dat de dimmer dit vermogen aan kan. Bij elke dimmer wordt het maximale vermogen aangegeven. Voor deze dimmers vindt u bij ook het nodige schakelmateriaal. Hier kunt u verschillende kleuren frontjes selecteren voor de dimmers.

230V inbouwdimmer max. 150W 230V inbouwdimmer 2-100W  

Vragen of twijfels over het dimmen van 230V LED?

Heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen of twijfels over het dimmen van LED verlichting? Of weet u niet zeker welke dimmer u nodig heeft? Vraag het even na bij onze klantenservice en u krijgt binnen een werkdag reactie.