opc_loader

oranje dot  Alle soorten led lampen            oranje dot  Snel en voordelig verzonden             oranje dot  Veilig (achteraf) betalen          oranje dot  2 jaar omruil garantie            oranje dot  Positieve beoordelingen 

10 Tips bij het plaatsen van LED inbouwspots

Het plaatsen van LED inbouwspots is een eenvoudige taak, toch zijn er een aantal factoren waar u op moet letten. Lees in dit artikel 10 handige tips.

Het plaatsen van LED inbouwspots kan in sommige huishoudens een redelijk karwei worden. Het is fijn om bezig te zijn met het verduurzamen van uw woning. Toch is het plaatsen van LED inbouwspots een taak die redelijke secuurheid en expertise vereist.

Wij helpen u graag bij het juist plaatsen van uw nieuwe LED inbouwspots. In dit artikel leest u hierom 10 tips die u zullen helpen bij het plaatsen hiervan. Heeft u op dit moment nog geen LED inbouwspots op het oog? Bekijk direct ons assortiment >>

Tip 1: Zorg voor een goede LED-dimmer

Een LED-dimmer is geschikt voor het dimmen van uw LED-verlichting en is onmisbaar voor uw verlichting. U kunt hiermee bijzonder eenvoudig de helderheid van uw verlichting aanpassen, zodat deze niet te fel is als het laat is of juist niet te donker als uw zicht slecht is. Een LED-dimmer maakt uw LED-verlichting aanzienlijk gebruiksvriendelijker.

Tip 2: Let goed op de IP-waarde

Iedere LED-lamp is voorzien van een IP-waarde, welke met twee cijfers op de verpakking van de verlichting wordt aangegeven. De IP-waarde geeft aan in hoeverre het verlichtingselement bestand is tegen water en stof. Als u de LED inbouwspots in uw badkamer wilt gebruiken dan moet u bijvoorbeeld minimaal IPX4 kiezen, omdat deze voldoen aan de eisen met betrekking tot de bescherming.

Tip 3: Ga voor de juiste sfeer

Of u de LED inbouwspots nu in uw woonkamer, keuken of badkamer gaat plaatsen, het is belangrijk dat u let op de sfeer die u met de verlichting wilt creƫren. Zo is het in de badkamer vooral nodig om de elementen die u vaak gebruikt te verlichten, terwijl u in de woonkamer wellicht juist voor een bepaald deel gaat waar extra focus op mag liggen.

Tip 4: Let goed op hoe breed de lichtbundel is

De lichtbundel van de verlichting weergeeft de totale oppervlakte die de verlichting zal beschijnen. Hoe breder de lichtbundel, hoe groter de oppervlakte die door de LED inbouwspots wordt verlicht. Een diameter van 60 graden is erg breed en zorgt hierdoor voor een minder sterke lichtstraal dan bijvoorbeeld een diameter van 8 graden.

Tip 5: Boor op basis van de juiste afmetingen

De LED inbouwspots die u gaat aanschaffen hebben bepaalde afmetingen. Het is raadzaam om eerst de afmetingen te bekijken voordat u met een boor een gat gaat maken. Dit voorkomt dat u een te groot gat maakt, wat op specialistische wijze moet worden opgevuld, of juist een te klein gat boort wat later nogmaals aangepast moet worden.

Tip 6: Bedenk een goed lichtplan

Binnen een lichtplan wordt rekening gehouden met de lichtval van de LED inbouwspots. Zo kunt u exact bepalen welke elementen in uw kamer extra aandacht verdienen en op welke plekken de verlichting juist niet zo actief aanwezig hoeft te zijn. Op basis van het lichtplan kunt u uitzoeken wat de juiste locaties zijn om uw inbouwspots aan te brengen.

Tip 7: Houd de energierekening in de gaten

Een van de voordelen van het gebruik van LED inbouwspots is het feit dat u energie gaat besparen. LED-verlichting is namelijk tot maar liefst 70% zuiniger dan traditionele verlichting. Het loont daarom om uw energierekening in de gaten te houden, zodat u exact kunt bijhouden wat u bespaart wanneer u overstapt op LED-verlichting.

Tip 8: Overweeg een nieuwe helderheid

Het kan zijn dat u de kamers waar u vaak aanwezig te helder of juist te donker vindt. Het grote voordeel van LED inbouwspots is dat u deze eenvoudig op uw voorkeuren kunt laten aansluiten. Zo is het gebruik van een LED-dimmer ook raadzaam, omdat u hiermee bijzonder eenvoudig voor een juiste helderheid kunt zorgen.

Tip 9: Maak gebruik van unieke kleuren

LED-verlichting is inmiddels in duizenden kleuren verkrijgbaar, en dat is in steeds meer huishoudens te merken. Gekleurde verlichting is allang niet meer beperkt tot de feestdagen, ook gedurende het jaar is het mogelijk om allerlei mooie kleuren in uw verlichting aan te brengen. En dat levert voor uw interieur weer allemaal nieuwe mogelijkheden op.

Tip 10: Doe de montage zelf

Het monteren van LED inbouwspots is eenvoudig zelf te doen. Zorg altijd dat uw veiligheid hierbij voorop staat. Sluit onder andere de stroom af wanneer u uw oude inbouwspots vervangt. Gebruik daarbij ook altijd het juiste gereedschap en lees de gebruiksaanwijzing van uw nieuwe LED inbouwspots goed door.